We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (1 Vote)

McAfeeMcAfee, de makers van de gelijknamige beveiligingssuite, stellen gratis McAfee TechCheck ter beschikking om de computer te scannen naar eventuele problemen. Een nieuw wondermiddel of toch niet?

Steeds meer softwarebakkers stellen gereedschap te beschikking waarmee u eenvoudig computerproblemen kan oplossen. Zo testte we een tijdje geleden al Wise PC 1steAid en stuitte we vervolgens op iets gelijkaardigs, meer bepaald McAFee TechCheck dat we hieronder bespreken. Wat wij ons afvragen is of dit soort programma's nu echt een wondermiddel zijn om computerproblemen op te lossen, of is het eerder een marketing truc om andere diensten en software aan de man te brengen? In het geval van McAfee TechCheck lijkt het opzet alvast duidelijk.

McAfee TechCheck: Gratis software om pc problemen op te sporen

McAfee TechCheck installatie:

McAfee TechCheck heeft alvast geen installatie nodig. Na het downloaden klikken op het .exe bestandje, gebruikersovereenkomst aanvaarden, aangeven welke apparaten er verbonden zijn aan de computer en klaar bent u.

Mcafee Techcheck1

McAfee TechCheck gebruiken:

  • Nadat u op proceed klikt, schiet McAfee TechCheck meteen uit de startblokken. Het programma verdeeld de scans in 4 groepen. Eerst wordt het besturingssysteem (Operating system) gecontroleerd op eventuele fouten. Nadien wordt er nagekeken of er geen problemen veroorzaakt worden door andere software of beveiligingsinstellingen (Software & Security) om vervolgens de netwerk en internet instellingen te scannen. Bij de laatste categorie wordt er gescand naar eventuele hardware en apparaat problemen.

Mcafee Techcheck2

  • Na het scannen verschijnt er onder elke categorie een link learn more.
  • Door hier op te klikken verschijnen de gevonden 'resultaten'. Het zal u niet verbazen dat er een aantal problemen gevonden werden op onze testcomputer, ondanks dat het ding draait als een zonnetje. Zo werden we onder andere aangeraden om onze map met tijdelijke bestanden leeg te maken. Nu ja, daar hebben we McAfee TechCheck niet voor nodig om dat te weten.
  • Toen we nakeken wat zoal de problemen waren bij Internet en Security vielen we bijna van onze stoel van verbazing. Volgens McAfee TechCheck is het een probleem als Internet Explorer niet ingesteld is als standaardbrowser!!

Mcafee Techcheck3

McAfee TechCheck: Ons oordeel

McAfee TechCheck mag dan wel gratis downloadbaar zijn, de software is niet in het Nederlands te gebruiken. Bovendien hebben we onze bedenkingen bij de "gevonden computerproblemen". Als men ons komt vertellen dat het een probleem is indien Internet Explorer niet als standaardbrowser staat ingesteld, hebben we daar serieus onze bedenkingen over. De reclame die men voorziet in McAfee TechCheck doet ons dan ook vermoeden dat het programma eerder bedoeld is om andere producten en diensten van McAfee aan de man te brengen. Desondanks kan het natuurlijk nooit kwaad om TechCheck eens te proberen.

Download McAfee TechCheck 

Getest op Windows 8.1 (64-bit)