We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Prestatie IconEnhanceMy8 is een alles in één oplossing voor Windows8. Met EnhanceMy8 kan u Windows8 onderhouden, tweaken en optimaliseren.

EnhanceMy8 is is eigenlijk een identiek programma als EnhanceMySe7en dat we eerder besproken in deze rubriek. Het zal u dan ook niet verbazen dat de mogelijkheden nagenoeg identiek zijn, met dat verschil dat EnhanceMy8 enkel voor Windows8 gebruikers gemaakt is. Maar ook nu zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt, bij de gratis variant moet u wel enkele functies achterwege laten, maar geloof ons vrij, u zal nog steeds uw handen vol hebben om alles te ontdekken. Van ons krijgt u alvast een overzicht.

EnhanceMy8: Installatie

We kunnen alvast beginnen met het goede nieuws. Tijdens de installatie van EnhanceMy8 krijgt u de gebruikelijke installatieopties op een presenteerblaadje. Verder hoeft u zich geen zorgen te maken over eventueel ongewenste toolbars of spyware die mee geïnstalleerd worden.

EnhanceMy8: Het overzicht & gebruik

EnhanceMy8 biedt een groot aantal modules aan die per module nog eens onderverdeeld zijn. U begrijp dat we niet alles tot in detail kunnen uitpluizen (dat laten we aan u over), maar we gaan wel ons best doen om u al de mogelijkheden en functies van EnhanceMy8 te helpen ontdekken. En dat zijn er heel wat.

1: EnhanceMy8 - Information

Als u EnhanceMy8 opent is het eerste tabblad dat u kan selecteren Information. Onder deze module vindt u al de informatie die u wil weten over de hardware en Windows zelf.

 1. System Info: Algemen informatie over de computer en besturingssysteem.
 2. Processor: Gedetailleerde informatie over de processor.
 3. Mainboard & Memory: Alle informatie met betrekking tot het moederbord en werkgeheugen.
 4. SPD: Informatie (gedetailleerd) over het werkgeheugen en bijhorende kloksnelheden.
 5. Display Adapter: Info over de videokaart of videochip.
 6. Sensors: Informatie over de temperaturen van de cores (processor), harde schijf en de voltages van de batterij (laptop).
 7. HDD: Alles info over de harde schijf. Health (gezondheid) en meer technische gegevens die mogelijk interessant kunnen zijn.

Enhancemy8 2

2: EnhanceMy8 - Tools (gereedschappen)

Onder het tabblad tools vindt u een aantal gereedschappen om Windows 8 te onderzoeken en onderhouden.

 1. Processes: Lopende processen controleren (Beeindigen of prioriteit wijzigen).
 2. Services: Services activeren, stoppen, bijhorende eigenschappen opvragen etc.
 3. Registry Cleaner: Gereedschap om het register op te schonen, onderhouden en back-uppen.
 4. Disk Cleaner: Gelijkaardig aan de schijfopruiming van Windows zelf.
 5. Startup Items: Opstartprogramma's in- of uitschakelen.
 6. Defragmenter (betalend): Gereedschap om te defragmenteren.

Enhancemy8 3

3: EnhanceMy8 - Most used tweaks (meest gebruikte tweaks)

Onder het tabblad Most Used Tweaks (veel gebruikte tweaks) vindt u een aantal gereedschappen om Windows8 te optimaliseren. Veel van deze tips kan u ook manueel uitvoeren via het register (staan ook op deze website trouwens). Eigenlijk gereedschap voor computergebruikers die weten waarmee ze bezig zijn.

 1. Performance:Aantal tweaks om Windows-services te optimaliseren of uit te schakelen.
 2. Security: Hier kan u beperkingen instellen voor software en Windows-onderdelen opdat uw computer en privacy beter beschermt worden.
 3. Network and others: Hier kan u uw netwerkinstellingen optimaliseren en tweaken, bovendien kan u 'andere' tweaks toepassen zoals o.a. sluimerstand uitschakelen en rechten van mappen toe-eigenen.

Enhancemy8 4

4: EnhanceMy8 - System

Als u het tabblad system opent, krijgt u toegang tot de vele Windows-onderdelen en services die u kunnen helpen bij het diagnosticeren, beheren en monitoren van het systeem en bestanden.

 1. Restore Point Creation: U kan een systeemherstelpunt maken of openen.
 2. System Tools: Via hier krijgt u snel toegang tot de hulpprogramma's (toegankelijkheid) van Windows.
 3. File, Network, Security Tools:  Ook hier kan u snel toegang krijgen tot de hulpprogramma's van Windows zelf met betrekking tot bestandsbeheer, veiligheid en netwerkinstellingen.
 4. Move or Copy System Files: Handig gereedschap indien u systeembestanden wil verplaatsen van de ene locatie naar de andere.

Enhancemy8 5

5: EnhanceMy8 - Optimizations (optimalisaties)

Onder Optimizations krijgt u enkele krachtige hulpmiddelen ter beschikken om Windows vlotter (sneller) te laten draaien.

 1. Memory Cache: Hier kan u een aantal instellingen wijzigen m.b.t. tot het cache van de processor en geheugen.
 2. Startup, Shutdown: Een aantal tweaks om het afsluiten en opstarten van toepassingen, services en Windows te optimaliseren.
 3. Visual Effects: Controle om de visuele effecten te beperken, die zoals u weet invloed kunnen uitoefenen op de prestaties.
 4. Services: Hier kan u eventueel onnodige services in- of uitschakelen.

Enhancemy8 6

6: EnhanceMy8 Customizations (verpersoonlijken)

Bij Customizations krijgt u toegang tot de instellingen m.b.t. de taakbalk, bureaublad, menu-start, icoontjes en het contextmenu.

 1. Taskbar, Desktop: Aanpassen van de taakbalk en bureaubladinstellingen.
 2. Icons Folders: Pictogrammen/icoontjes hernoemen of herstellen naar standaarwaarden.
 3. Context Menu: Aanpassingen aanbrengen aan het contextmenu (menu dat verschijnt als u met de rechtermuisknop op een bestand of map klikt).

Enhancemy8 7

7: EnhanceMy8 - Instellingen opslaan & herstellen

Het pijltje in de linker bovenhoek geeft u toegang tot het hoofdmenu waar u de instellingen kan opslaan, of ongedaan maken.De computer afsluiten of uitloggen kan hier trouwens ook.

Enhancemy8 1

EnhanceMy8 - Ons oordeel:

Zoals u merkt herbergt EnhanceMy8 tonnen hulpmiddelen om uw Windows8 te onderhouden, optimaliseren en te tweaken. Bij de gratis versie worden een aantal van de functies gedeactiveerd. Maar loont het de moeite om een kleine 40€ neer te tellen voor de pro versie? Eigenlijk niet, want alles wat u nodig hebt zit ook in Windows zelf. Het enige voordeel dat wij kunnen bedenken is dat als u veelvuldig 'tweakt', u sneller klaar bent. En eigenlijk telt dat ook voor de gratis versie. Veel instellingen en tweaks kan u ook gewoon via de Windows interface of het register toepassen, alleen duurt het dan net iets langer.

EnhanceMy8: +

 • + Grote hoeveelheid hulpprogramma's verzameld in één waardoor ze snel bereikbaar zijn.
 • + Tweaken wordt een kinderspel omdat u wijzigen kan aanpassen d.m.v vinkjes plaatsen in plaats van in het register of Configuratiescherm te duiken.
 • + Installatie zonder rommel of reclame.
 • + Ongedaan maken van aanpassingen is simpel, net zoals het maken van systeemherstelpunten.

EnhanceMy8: -

 • - Voegt weinig extra's toe aan Windows8 zelf.
 • - Opties om Windows8 interface, (verpersoonlijken) aan te passen zijn beperkt.
 • - Niet in het Nederland te gebruiken.
 • - Niet geschikt voor absolute leken (vooral het tweak gedeelte).

Compatibel met: Windows8 & 8.1

Downloadpagina: http://seriousbit.com/older/enhancemy8