We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

3.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.17 (3 Votes)

Decrapifier LogoOok nieuwe computers worden vaak vervuild met software (demo's) en reclame (toolbars en snelkoppelingen) waar u niet om gevraagd hebt. De oplossing? Pc-Decrapifier.

Als u ooit een nieuwe computer kocht, zal u ongetwijfeld gemerkt hebben dat er vaak een hoop crapware voorgeïnstalleerd werd. Denk maar aan antivirussoftware, toolbars en andere demo’s dat u tegen wil en dank door de strot geramd worden. Pc-Decrapifier is de oplossing bij uitstek voor het opruimen van een nieuwe computer.

Pc-Decrapifier: Introductie:

Nieuwe computers (vooral merkcomputers) worden vaak geleverd met tal van voorgeïnstalleerde demo's en reclame. De verzamelnaam voor dit soort software noemt men in het jargon "crapware". Nu u dit weet wordt ook meteen de naam van Pc-Decrapifier duidelijk. Pc-Decrapifier is dus bedoeld om nieuwe computers te vrijwaren van crapware. Uiteraard houdt niets u tegen om het ook op een oudere computer te proberen.

Pc-Decrapifier: Opruimen nieuwe computer - Installatie en gebruik

  • De installatie van Pc-Decrapifier staat meteen ook gelijk aan het opruimen van de nieuwe computer. Van zodra u de download opent (zie onderaan dit artikel) opent het programma. U kan meteen aan de slag door op de knop Analyze te klikken.

Decrapifier 1

  • Na het analyseren, zal u zien dat het dialoogvenster voorzien is van 3 tabbladen. Onder het tabblad Recommended, verschijnt een lijst van gevonden crapware. Selecteer de ongewenste (wellicht meegeleverde) software en klik op: Remove selected.
Decrapifier 2
  • Onder het tweede tabblad (Questionable) verschijnt dan weer een lijst van software waarvan Pc-Decrapifier niet zeker weet of het crapware is. Dus voorzichtig controleren en eventueel verwijderen.
Decrapifier 3
  • Onder het tabblad Everything Else, vindt u dan weer rotzooi of opstartprogramma's die verwijdert/uitgeschakeld kunnen worden. Een duidelijke waarschuwing verschijnt eveneens in het rood. Pc-decrapifier heeft niet voldoende informatie, wees voorzichtig met wat u uitschakelt of wegkiepert.
  • De werkwijze is voor elk tabblad identiek. Aanvinken wat u niet langer wenst, en op Remove selected klikken.
Decrapifier 4
  • Om veiligheidsredenen maakt Pc-Decrapifier ook een herstelpunt aan als u besluit software te de-ïnstalleren. Maar als u goed oplet, kan u dit vinkje weghalen (niet aanbevolen, dat spreekt).

 Pc-Decrapifier: Opruimen ven een nieuwe computer - Algemeen oordeel:

Pc-Decrapifier vult perfect 'het gaatje' in de markt waarbij nieuwe computers ontdaan worden van programma's, demo's en trial versies waar u niet om gevraagd hebt. Niet Nederlandstalig maar voor de rest doet het programma waarvoor het geschreven is.

Compatibel met: Windows XP - Vista - Windows 7 - Windows 8 - 8.1 - Windows 10

Downloadpagina: https://www.pcdecrapifier.com/download

Homepagina