We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (2 Votes)

Cd Dvd Drive IconOptical Info is gereedschap waarmee u in een vingerknop achterhaalt met welke media uw cd/dvd station overweg kan.

Sommige computergebruikers hebben wel een dvd-station in de computer steken maar weten niet of het nu een cd-brander of een dvd brander is, of misschien wel combi toestel (cd- branden –dvd lezen). De informatie in het Apparaatbeheer van Configuratiescherm wil wel eens helpen, maar achterhalen met welk type media het toestel overweg kan is teveel gevraagd. Het moment waarop Optical Info van pas komt.

Nu kan het natuurlijk een mooie tip zijn voor mensen die weinig kaas gegeten hebben van computers en cd/dvd-rom stations, ook anderen kunnen plezier beleven aan dit artikel. Stel u maar eens voor dat u op zoek gaat naar een 2 de hand pc en de verkoper met show komt vertellen dat het toestel voorzien is van cd/dvd brander. In werkelijkheid zou het wel eens een combi drive kunnen zijn waarmee u wel cd’s kan branden maar enkel dvd kan afspelen. Totaal wat anders als dat men u wilt doen geloven.

Optical Info installatie:

Optical Info is wat men noemt een 'standalone utility' wat wil betekenen dat u eigenlijk niets hoeft te installeren. Uitpakken en dubbelklikken op het .exe bestand om Optical Info te starten.

Gebruik Optical Info:

  • Van zodra Optical Info opent, selecteert u de optische drive (indien meerdere) en meteen weet u wat het station kan lezen/schrijven (Drive capabilities).

Optical Info1

  • Met Optical Info kan u ook het type media achterhalen van zodra u het in het cd/dvd station stopt.
  • Klik op Analyze disk en u weet het in een vingerknip.

Optical Info2

Optical Info: Algemeen oordeel:

Optical Info is wellicht een tooltje dat u zelden of nooit zal gebruiken maar wel van pas kan komen in sommige situaties. De kans dat u het daarna weer van de computer kiepert is reëel, maar intussen bent u wel wat wijzer geworden over de mogelijkheden van uw optische drive en daar dient het programma tenslotte voor. Al hebben we onze twijfels of Optical Info de meest recente optische station herkent.

Compatibel met: Alle Windows versies

Download

Homepagina: http://www.alexnolan.net/software/opticalinfo.htm