We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

CPU Z IconMet CPU-Z kan u in een handomdraai systeeminformatie opvragen. Ideaal gereedschap om te achterhalen wat er in uw computer steekt.

Soms is het handig om te weten wat er precies in de computer zit. Vooral indien u een processor upgrade overweegt of op zoek bent naar de juiste stuurprogramma’s voor het moederbord bijvoorbeeld. Maar wat vooral interessant is om weten, zijn de geheugen snelheden en latency timings. Met deze gegevens beperkt u het risico op compatibiliteitsproblemen bij een eventuele uitbreiding van het RAM. Meer nog, als u deze gegevens kent, kunt u deze waarden in het BIOS aanpassen in plaats van de standaard Auto waarden te gebruiken. Met CPU-Z achterhaalt u deze gegevens in 'no-time'.

CPU-Z installatie:

Tijdens de installatie van CPU-Z krijgt u de gebruikelijke installatie-opties voorgesteld, toch bent u best even aandachtig. Afhankelijk waar u CPU-Z download, kan het gebeuren dat u aangeboden wordt om een extra toolbar te installeren. Indien u dit niet wenst, vinkt u AL deze opties UIT!!!

Cpuz0

CPU-Z gebruik:

Van zodra u CPU-Z opstart verschijnt er een dialoogvenster met diverse tabbladen.

  • Onder het tabblad CPU verschijnt al de relevante processor informatie, zoals merk en type, cache levels 1 en 2, kloksnelheid etc.

Cpuz1

  • Onder de tabblad Cache krijgt u dan weer uitgebreide informatie over het cache gebeuren van de processor.

Cpuz2

  • Het tabblad Mainboard geeft u gedetailleerde informatie over het moederbord. Merk, type, gebruikte chipset en zelfs de BIOS versie!

Cpuz3

  • Het tabblad Mermory is dan weer interessant als u het geheugen van de computer wil uitbreiden.
  • U achterhaalt snelheid (frequentie) en latency timings van de aanwezige geheugenmodules. En niet te vergeten, CPU-Z geeft ook informatie of er al dan niet in een single of dual channel configuratie gewerkt wordt.

Cpuz5

  • Bij het tabblad SPD kan u dan weer achterhalen welk pc-getal schuil gaat achter elk geheugenmodule afzonderlijk. S
  • electeer een geheugencontroller en bekijk de gegevens.
  • Zelfs de fabrikant, serienummer en productiedatum blijven niet langer geheim met CPU-Z.

Cpuz4

  • Onder het tabblad Graphics verkrijgt u extra informatie over de grafische kaart.

Cpu Z8

CPU-Z: Algemeen oordeel:

Met CPU-Z achterhaalt u snel wat er in uw computer steekt, zelfs tot de kleinste details. Een veel beter programma om systeeminformatie op te vragen zal u niet vinden. Helaas probeert men in sommige gevallen rotzooi te installeren. CPU-Z niet in het Nederlands te gebruiken.

Compatibel met: Windows XP - Vista - Windows7 - Windows8 - 8.1

Download

Homepagina: http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html