We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (2 Votes)

Kls IconMet het gratis KLS Mail Backup stelt u niet alleen uw e-mailberichten veilig maar ook uw accountinstellingen en agenda. Bovendien kan dat voor zowat elk gangbaar e-mailprogramma met uitzondering van MS Outlook.

Regelmatig een back-up maken is essentieel als u geen bestanden verloren wil laten gaan. Hetzelfde is uiteraard van toepassing voor je e-mails. Nu kunt u met de meeste mailprogramma’s wel een back-up maken, maar daarmee stelt u, of enkel de e-mails veilig, of is de procedure niet zo eenvoudig. De oplossing? KLS Mail Backup. 

Installatie KLS Mail Backup:

De installatie van KLS Mail Backup is vergelijkbaar met ander software dat u installeert. Dat wil zoveel zeggen als dat u de gebruikersvoorwaarden accepteert, installatiefolder kiest en eventueel optionele snelkoppelingen aan vinkt. Een paar klikken op Next en u bent klaar.

Gebruik KLS Mail Backup:

Het mooie aan KLS Mail Backup is dat u geen universitaire studies hoeft gedaan te hebben om je mails en accountinstellingen veilig te stellen. Het programma is niet in het Nederlands te gebruiken maar laat u dat vooral niet weerhouden om het te gebruiken. Van zodra KLS Mail Backup geïnstalleerd is, is het bereikbaar via Start > KLS Mail Backup. Als u het programma voor het eerst opstart, verschijnt er een dialoogvenster waarin u de zogenaamde profielen kunt selecteren. Selecteer het e-mailprogramma dat u gebruikt en klik op ADD. In het rechter gedeelte kunt u vervolgens aan- of uitvinken wat u wenst te back-uppen, zoals mappen (folders), agenda, en accountinstellingen (Settings, Message rules ..). Bent u klaar met het aanpassen van de instellingen, klikt u op de knop Add&Close.

Kls Mail Backup1

Vooraleer u begint met het maken van een back-up, raden we u aan om eerst de map in te stellen waar u de back-ups wilt bewaren. Om dit te doen klikt u op Properties. Bij het dialoogvenster dat volgt, klikt u op het map-icoontje naast path en navigeer in Windows Verkenner naar de gewenste, nou ja, map. Als u klaar bent klikt u op Save&Run om te beginnen met het back-uppen.

Kls Mail Backup2

Wenst u later een back-up terug te zetten volstaat een klik op Restore.

Kls Mail Backup3

Bij het dialoogvenster dat volgt kunt u dan opnieuw aanvinken welke onderdelen u wilt terugzetten, tenminste als u een bolletje plaatst bij: Selected files and folders.

Kls Mail Backup4

Nadat u op Next klikt, hebt u nog enkele extra mogelijkheden. Zo kunt u kiezen om al dan niet de huidige bestanden te vervangen (Replace files of Do not replace files).

Kls Mail Backup5

Na een klik op Restore, wordt de back-up netjes terug geplaatst.

Algemeen oordeel:

KLS Mail Backup is een uitstekend en gratis (er bestaat ook een betalende versie) programma om uw e-mails, accountinstellingen en agenda’s veilig te stellen. De eenvoud en snelheid waarmee het programma zich van deze taak kwijt, zorgt ervoor dat u in de toekomst geen excuses meer hebt om verloren mails goed te praten, tenzij u geen letter Engels verstaat of Outlook van Office gebruikt.

Download

Homepagina: http://www.kls-soft.com/main/index.php