We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (2 Votes)

Wifi IconinSSIDer is een gratis tooltje waarmee u kan nagaan welke kanalen (13) van WIFI-netwerken er reeds in gebruik zijn in uw omgeving.

Een draadloos thuisnetwerk opzetten is niet zo moeilijk, het goed laten ‘draaien’ is wat anders. Zo zijn sterke vertragingen en zelfs het soms volledig uitvallen van het draadloze netwerk vaak voorkomende problemen. De oorzaak? Wel, voor 1 keer krijgt u van ons de toestemming om uw buren te beschuldigen. Mogelijk hebben zij ook een draadloos netwerk geïnstalleerd en gebruiken ze nog wel op hetzelfde kanaal als u! Maar vooraleer u een burenruzie ontketent, zorgt u best voor keiharde bewijzen. Daar kunt u voor zorgen dankzij inSSIDer.

inSSIDer: Installatie:

De installatie van inSSIDer verloopt vrij vlot. We kwamen geen opties tegen die u extra toolbars of andere ondingen door de ‘de strot’ wilden rammen. Het enige wat u kan kiezen is of u het programma wil installeren voor elke gebruiker (Everyone) of alleen u (Just Me). Uiteraard kan u ook de installatiefolder kiezen (Browse). Voor de rest is het enkel Next en Install klikken.

SSID1

inSSIDer: Gebruik:

  • Na de installatie is inSSIDer bereikbaar via Start > Alle programma’s > MetaGeek > inSSIDer.
  • Windows 8 gebruikers typen inssider in het metro-startscherm om het programma te starten.

SSID2

  • Van zodra het programma start hoeft u enkel uw draadloze netwerkadapter (kaart of USB-stick) te selecteren en op Scannen te klikken.

SSID3

  • Enkele ogenblikken later verschijnt er netjes een overzicht van de gebruikte kanalen.

inSSIDer:  Algemeen oordeel:

Nu u eindelijk weet of uw buren al dan niet de oorzaak zijn van uw belabberd netwerk, hebt u 2 mogelijke oplossingen. Of u verandert het kanaal van uw netwerk, maar als u dat niet kan of wil, loopt u naar de buren en vraagt hen vriendelijk of zij het willen doen. We willen maar duidelijk maken dat inSSIDer u helpt bij het opsporen van de mogelijke oorzaak van een instabiel netwerk maar het probleem niet oplost (dat moet u zelf doen). Recentere versies van InSSIDer zijn betalend, maar de oudere versie die wij aanbieden is gratis, werkt ook op Windows8, maar is helaas niet Nederlandstalig. Bovendien beschikt inSSIDer over nog enkele andere leuke opties die we u graag zelf laten ontdekken.

Compatibel met: Windows XP - Vista - Windows7 - Windows8

Download

Homepagina: http://www.metageek.net/