We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Alle BrowserGebruikt u meerdere browsers, en wilt u, om welke reden dan ook, snel, eenvoudig en vaak een andere browser als standaard instellen? Dan u niet om deze tip heen.

Als er op uw computer meerdere webbrowsers geïnstalleerd zijn, kan dit voor beginnende computergebruikers soms verwarrend zijn. Pagina's openen op een 'andere' manier en sommige functies staan elders gepositioneerd. De meeste browsers hebben dan wel een functie "Als standaard instellen" aan boord maar vaak wordt deze functie over het hoofd gezien, niet gevonden, of ontstaan er problemen met koppelingen, meer bepaald met de extensies *. html, * htm, *. xht, *. xhtml, *. shtml. Om een lang verhaal kort te maken, met Change Default Browser, stelt u heel eenvoudig een andere browser als standaard in en voorkomt u dat er hierdoor problemen ontstaan. Komt er nog bij dat u eindelijk een pasklare oplossing kan aanbieden op de vaak voorkomende vraag "Hoe stel ik een browser in als standaard?"

Eenvoudig en snel standaard browser instellen

Change Default Browser installatie:

Change Default Browser laat zich installeren zoals elk ander programma. De download is een .exe bestandje. Dubbelklik er op om de installatie te starten. Tijdens de installatie krijgt u de gebruikelijke opties te zien. Accepteer de gebruikersovereenkomst en kies of u al dan niet een snelkoppeling op het Bureaublad wenst.

Cdf1

Cdf2

Enkele klikken op Next later is Change Default Browser geïnstalleerd.

Change Default Browser gebruik:

  • Na installatie is het programma bereikbaar via Start > Alle programma's > Change Default Browser > Change Default Browser of via de snelkoppeling op het (klassieke) Bureaublad (indien u deze optie hebt aangevinkt tijdens de installatie).
  • Change Default Browser detecteert automatisch de geïnstalleerde browsers. Van zodra het programma opent hoeft u enkel maar een bolletje te plaatsen bij de browser dat u als standaard wilt instellen en op de knop, Set as Default klikken.

Cdf3

Change Default Browser: Algemeen oordeel:

Computergebruikers die om welke reden dan ook regelmatig een andere browser als standaard willen instellen zullen aan Change Default Browser ongetwijfeld veel plezier beleven. Het tooltje is amper 700 kb groot, dus schijfruimte hoeft ook al geen excuus te zijn. Dat Change Default Browser extensie gerelateerde problemen oplost dat het wisselen tussen browsers als eens kan veroorzaken, vinden we absoluut een pluspunt. Voor ons blijft het vooral een leuk programma voor beginnende computergebruikers. Gewoonweg omdat zij op een eenvoudige manier kunnen experimenteren met diverse webbrowsers zonder steeds aan de instellingen hoeven te prutsen, hoewel het Engels dan weer een obstakel kan zijn want Change Default Browser is niet in het Nederlands te gebruiken.

Helaas is het niet mogelijk om vanuit het programma een browser te selecteren en te installeren. Bovendien hadden we graag een mobiele versie van Change Default Browser gezien zodat we het op eender welke computer konden gebruiken en onze favoriete browser kiezen.

Compatibel met: Producent stelt geen gegevens beschikbaar (getest op Windows8 64-bit)

Download

Homepagina: http://www.changedefaultbrowser.com/