We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

FilerfrogFilerFrog is een gratis programma dat enkele leuke uitbreidingen en handigheidjes toevoegt aan Windows Verkenner. Als u denkt dat er niks meer te verbeteren vals aan Windows Verkenner? Think again!

Als Windows gebruiker kunt u niet om de verkenner heen. Bestanden opslaan, beheren ordenen, hernoemen. U kunt het zo gek niet bedenken of Windows Verkenner komt eraan te pas. Nu is Windows Verkenner al aardig aangepast en zijn de functies verbeterd in de recentste versies van Windows, toch mist u soms wat handigheidjes of krijgt u het gevoel van ... dat moet toch simpeler kunnen. Wel, dat is nu net het moment dat FilerFrog in het vizier komt.

FilerFrog download en installatie:

Voor de verandering plaatsen we de downloadlink eens niet onderaan in het artikel en wel omdat u op de website een keuze moet maken tussen een versie voor een 32-bits of 64- bit Windows systeem. Klik op de versie dat voor u van toepassing is en download FilerFrog.

Filerfrog1

Tijdens de installatie krijgt u de gebruikelijke opties voorgesteld. Gebruiksovereenkomst accepteren, installatiefolder kiezen en dergelijke meer. Zodra de installatie van FilerFrog voltooid is wordt er gevraagd de computer opnieuw op te starten.

Onoplettende gebruikers kunnen op 2 oren slapen, tijdens de installatie troffen we nergens opties aan dat u toolbars door de strot wil rammen. Let wel dat dit de situatie was op moment van schrijven.

FilerFrog gebruik:

Na installatie kunt u FilerFrog opstarten via alle programma's indien u dat wenst, maar dat is in principe niet nodig omdat het programma zich volledig integreert in Windows Verkenner. Om te zien wat de mogelijkheden zijn van FilerFrog opent u Windows Verkenner. Navigeer naar een map/ bestand, klik er op met rechts en navigeer naar FilerFrog (zie schermafdruk). In het submenu dat opent verschijnen dan al de extraatjes en mogelijkheden dat FilerFrog kan.

Fillerfrog3

Zoals verteld in de inleiding voegt FilerFrog tal van handigheidjes en functies toe aan Windows Verkenner. We gaan ze niet allemaal opnoemen maar halen de leukste (volgens ons) er even uit.

1: Organize 

 • Bestanden uitpakken naar map
 • Bestanden uitpakken vanuit een map
 • Verwijder lege bestanden en mappen in een map
 • Kopieer pad naar klembord

Filerfrog4

2: Security

 • Versleutelen en omgekeerd 

Filerfrog5

3: Split and join:

 • Bestanden splitsen in kleinere bestanden.
 • Bestanden samenvoegen tot één bestand

Filerfrog6

4: Rename

 • Zoeken vervangen
 • Automatisch nummeren van bestanden
 • Alfabetisch rangschikken

Filerfrog7

5: Image Manipulation

 • Afmetingen afbeeldingen aanpassen
 • Afbeeldingen converteren naar .jpeg
 • Logo op afbeeldingen plaatsen

Filerfrog8

Verder kunt u nog enkele instellingen van FilerFrog aanpassen maar veel stellen deze niet voor.

Filerfrog9

Dit is een greep uit de functies/mogelijkheden van FilerFrog, maar zoals u ziet in bovenstaande schermafdrukken kan FileFrog nog meer.

FileFrog: Algemeen oordeel:

Computergebruikers dat vaak aan slag gaan (anderen ook) zullen de extraatjes dat FilerFrog toevoegt aan Windows Verkenner zeker kunnen appreciëren. FilerFrog is helemaal gratis maar helaas niet in het Nederlands te gebruiken. Het aanpassen van het programma, zeg maar de opties van Filerfrog, zijn (te) beperkt.

Compatibel met: Windows Vista -Vista64 - XP- XP64 - Windows7

Homepagina: http://www.filerfrog.com/