We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.8 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.80 (5 Votes)

Wifi IconConnectify is gereedschap waarmee u simpel van uw Windows (7 & 8) computer een hotspot kan maken. Anderen kunnen dan verbinding maken via uw computer.

Ok toegegeven. Nu kan u Windows 7 & 8 zodanig configureren dat uw computer fungeert als hotspot zonder dat u daarvoor extra software hoeft te installeren. Nadeel echter is dat het configureren enige tijd in beslag neemt en dat u een beetje vertrouwd moet zijn met een computer om het goed te doen. Nu moet u de zaken niet moeilijker maken als ze zijn, want waarom zou u tijd verspillen om van uw Windows computer een hotspot te maken als er gratis software beschikbaar is dat hetzelfde doet in minder dan 2 minuten? Juist ja! De gratis versie van Connectify doet hetzelfde en zelfs meer indien u de betalende versie aankoopt, want die bestaat ook.

Connectify: Maak van je Windows (7 & 8) computer een hotspot

Connectify installatie:

De installatie van Connectify verloopt zoals dat van andere programma's. Nadat u gebruikersovereenkomst accepteert, hoeft u enkel maar de computer te herstarten.

Connectify gebruik:

 • Nadat uw computer opnieuw is opgestart, nestelt Conectify zich in het systeemvak (rechts onderaan). Van zodra het programma opstart wordt u wel enkele keren gevraagd om de PRO versie te kopen. Dit is echter niet noodzakelijk, u kan perfect verder doen door op 'No Thanks' of 'JUST TRY' te klikken.
 • Mogelijk vraagt Windows u om een uitzondering toe te voegen aan de Windows Firewall. Klik op Toestaan indien dit het geval is. Gebruikt u een Firewall van derden, zal u eveneens een regel moeten toevoegen.
 • Connectify zoekt meteen de WI-FI of LAN verbinding van uw computer. U begrijpt dat dit noodzakelijk is.
 • U begrijpt dat als de computer al verbinding maak via WiFi u een extra adapter moet installeren om anderen toegang te verlenen tot het Internet. Maakt uw Windows pc verbinding via de kabel, kunt u eventueel het voorziene WiFi apparaat gebruiken.

Verder hoeft u enkel maar Connectify op te starten en de noodzakelijke gegevens in te vullen zijnde:

 • Naam voor uw hotspot.
 • Het wachtwoord dat gebruikers moeten invullen.
 • De verbinding selecteren waarmee uw Windows computer verbinding maakt met het Internet.
 • Het vrije WiFi apparaat selecteren.
 • Beveiligingsmethode selecteren.
 • Klik op: Start HotSpot

Connectify 1

 • Zodra u klaar bent met de instellingen hoeft u enkel maar op Start Hotspot te klikken.
 • Bezoekers, vrienden of familie kunnen nu verbinding maken met het Internet via uw Windows computer, tenminste als ze binnen het bereik van uw hotspot zijn en het wachtwoord kennen.

Connectify: Algemeen oordeel

Tegenwoordig zijn zowat alle nieuwe installaties van uw provider voorzien van een draadloos verbinding, toch kunnen we ons voldoende situaties voorstellen waarbij Connectify van pas kan komen. U kan hetzelfde doel bereiken met Windows zonder extra software zoals Connectify, maar hey, het is gratis en poepsimpel in gebruik, wat wilt u nog meer? In het Nederlands misschien? Het aandringen om de PRO versie te kopen (40 dollar) kan voor sommigen mogelijk wel irritant zijn.

Compatibel met: Windows 7 & 8

Download (oudere versie)

Homepagina: http://www.connectify.me/ (recente versie)