We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Startup DelayerStartup Delayer is een programma dat u de volledige controle geeft over wat er wel en niet automatisch mee mag opstarten met Windows.

Nu zijn er wel meer programma's te vinden op het Internet waarmee u het opstarten van Windows kan beïnvloeden, maar Startup Delayer is uniek in zijn soort. Met Startup Delayer kunt u namelijk applicaties verwijderen uit het opstarten via een zogenaamde drag & drop functie. Als ook dat u te veel moeite kost, kunt u nog altijd de computer sneller laten opstarten door het verplaatsen van een schuifbalk. Meer weten?

Startup Delayer: Download en installatie:

  • Indien u geïnteresseerd bent kunt u Startup Delayer hier downloaden. Let op dat u op de pagina dat opent op de knop Download Standard Now klikt want er bestaat ook een betalende variant.
  • Zodra het downloaden is voltooid hoeft u enkel maar op het .exe bestandje te klikken om te beginnen met de installatie. Bij de installatie zelf krijgt u de gebruikelijk opties voorgesteld. Op een bepaald ogenblik wordt er wel gevraagd om een systeemherstelpunt an te maken en dat is altijd een goed idee.

Startup Delayer1

  • Op het eind van de installatie kan u meteen de gewenste taal kiezen (ja, Nederlands is er ook bij) en wordt meteen het helpbestand geopend.

Startup Delayer2

  • Op moment van schrijven werd er niet van ons verwacht dat we extra toolbars installeerden. Ook ons e-mailadres werd niet gevraagd.

Startup Delayer gebruik:

  • Meteen na installatie (of bij het eerste gebruik van Startup Delayer) verschijnt de befaamde schuifregelaar waarmee u kan aangeven of u Windows sneller (faster) of soepeler (smoother) wil laten opstarten. 

Startup Delayer3

  • Nadat u de schuifregelaar naar de gewenste positie hebt verplaatst, hoeft u in principe nooit meer om te kijken naar Startup Delayer.
  • Wenst u achteraf toch nog programma's verwijderen uit het opstartproces kunt u dat doen via de drag & drop functie. Open Startup Delayer en sleep de applicaties dat u niet meteen mee wil opstarten (uitstellen) met Windows, naar boven (zie schermafdruk).

Startup Delayer5

  • Verder willen we u niet onthouden dat u bij de opties eventueel de taal, de locatie van de back-up en opstartprofielen kan wijzigen.

Startup Delayer4

Startup Delayer: Algemeen oordeel

Startup Delayer is een uniek programma om het opstarten van Windows te beïnvloeden. Computerleken zullen de schuifregelaar zeker weten te appreciëren terwijl gevorderde gebruikers het maken van verschillende opstartprofielen naar waarde zullen schatten. Het opstarten van Startup Delayer via Start > Alle programma's of het metro-startscherm, vinden we minder geslaagd omdat u moet kiezen uit de verschillende onderdelen van het programma.

Compatibel met: XP - Vista - Windows7 - Windows8 (32bit en 64bit)

Homepagina: http://www.r2.com.au/