Pin IconTaskBarPinner is zoals de naam al doet vermoeden een applicatie waarmee u alles aan de taakbalk van Windows7 en Windows8 kan pinnen (vastmaken).

De taakbalk van Windows is een handig hulpmiddel om programma's en onderdelen snel bereikbaar te maken dat weet u intussen ook. Het enige wat u moet doen is het programma-icoon (snelkoppeling) ernaar toe slepen en op vastmaken aan de taakbalk klikken en klaar. Helaas laten niet alle onderdelen en programma's van Windows zich zomaar aan de taakbalk pinnen, denk bijvoorbeeld aan de prullenbak of aan bepaalde onderdelen van het Configuratiescherm. Wel dat is nu de situatie waarbij TaskBarPinner van pas komt. Met TaskBarPinner kunt alles (maar dan ook echt alles) pinnen aan de taakbar van Windows7 en Windows8.

TaskBarPinner: Alles pinnen in de taakbalk van Windows

TaskBarPinner installatie:

Al van bij de installatie hebben we goed nieuws. TaskBarPinner hoeft u helemaal niet te installeren. De download is een .zip bestand. Uitpakken en het uitvoerbaar bestandje (.exe) (dat u vindt in de map Windows7 of Windows8), plaatsen in een goed bereikbare locatie. Klik er op om TaskBarPinner te openen en u kan beginnen.

TaskBarPinner gebruik:

TaskBarPinner gebruiken is al even simpel. Van zodra u op het .exe bestandje klikt opent er een dialoogvenster waarin 4 opties verschijnen. De opties hebben betrekking tot wat u wenst vast te pinnen aan de taakbalk.

 Zo kunt u ervoor kiezen om:

  • Een bestand (File) te pinnen.
  • Een map (Folder) vastmaken aan de taakbalk.
  • Een shell locatie (virtuele mappen en configuratieschermonderdelen etc.) pinnen.
  • Een bibliotheek (Library) vastmaken aan de taakbalk.

Taskbar Pinner1

  • Van zodra u op één van de bovenstaande opties klikt, opent er een nieuw venster met daarin de keuzemogelijkheden. In onderstaand schermafdruk namen we een kijkje bij de shell locaties. Kijk zelf maar eens welke mogelijkheden u hebt om de taakbalk te vullen.

Taskbarpinner2

  • Om zaken vast te maken of te pinnen aan de taakbalk van Windows, volstaat het om de gewenste onderdelen aan te vinken en op de knop Pin Items te klikken.

TaskBarPinner: Algemeen oordeel

TaskBarPinner vult bij manier van spreken het gaatje dat Microsoft open gelaten heeft. De mogelijkheid om zowat alles aan de taakbalk te pinnen, kan voor veel computergebruikers een ideale oplossing zijn. Niet in het Nederlands te gebruiken maar dat is bij dit soort tooltjes nauwelijks een minpunt te noemen.

Compatibel met: Windows7 en Windows8

Download TaskBarPinner

Homepagina: winaero.com