Hard DiskDe harde schijf blijft een vitaal onderdeel van doorsnee computers. U hebt er dus alle belang bij de gezondheid van de harde schijf te controleren. Hoe? Daar hebt u software voor zoals onder andere CheckDrive.

De kans is reëel dat al uw bestanden, documenten, foto's en filmpjes opgeslagen zijn op de harde schijf van je computer. Het spreekt dat regelmatig een back-up maken van al die zaken een noodzakelijk kwaad is, alleen weten we uit ervaring dat back-ups maken al eens vergeten wordt. Een back-up vergeten te maken hoeft niet per se een onoverkomelijk iets te zijn, dat wordt het pas als de harde schijf er de brui aan geeft. Geloof ons vrij, een harde schijf dat defect geraakt gebeurd vaker als u denkt. Gelukkig zijn er hulpprogramma's die eventuele problemen met de harde schijf kunnen opsporen en u waarschuwen voor het te laat is. Zo kunt u alsnog een back-up maken zonder verlies van data. Eén van die programmaatjes die dat kunnen is CheckDrive.

CheckDrive - Controleer de gezondheid van de harde schijf. Installatie:

  • De installatie van CheckDrive verloopt gelijkaardig aan andere software.
  • Geen reclame of toolbars! Wel wordt u bij het afsluiten van CheckDrive, vriendelijk gevraagd of u een kleine bijdrage wil schenken.

CheckDrive - Controleer de gezondheid van uw harde schijf. Gebruik.

  • CheckDrive werkt in het Nederlands en dat maakt dat u snel uw weg vindt in het programma.
  • Meteen na de start kunt u de gezondheid van de harde schijven controleren. Selecteer de gewenste partitie en enkele minuten later verschijnt het resultaat.

Diskcheck2

  • Onze harde schijf bleek in goede gezondheid, maar toch wilden we meer informatie.
  • We selecteren het tabblad Schijfinformatie om meer te weten te komen.

Diskcheck3

  • CheckDrive gebruikt S.M.A.R.T data van de harde schijf zelf om de gezondheid te controleren. Deze data is op te vragen door op Toon S.M.A.R.T. data te klikken. De indicator toont wel meteen de algemene gezondheid van de harde schijf.
  • Verder ziet in een cirkeldiagram waaruit u de vrije en gebruikte schijfruimte kan afleiden. Wenst u dieper te spitten in de harde schijf (schijfruimte), zult u op je honger blijven zitten, tenzij u een extra tooltje installeert. Kortom, CheckDrive geeft u snel en eenvoudig een een beeld over het schijfverbruik en de algemene gezondheidstoestand, niet meer niet minder.
  • De opties (instellingen) van CheckDrive zijn beperkt. De taal wijzigen en enkele instellingen voor de waarschuwingen zijn aanpasbaar, meer niet.

Diskcheck4

CheckDrive - Controleer de gezondheid van je harde schijf: Algemeen oordeel

CheckDrive is een poepsimpel programma waarmee je in weinig tijd de gezondheid van de harde schijf kan controleren. Het programma gebruikt de S.M.A.R.T. data van de harde schijf zelf om dit te verwezenlijken. Dat CheckDrive in het Nederlands werkt vinden we ook een pluspunt. Wie dieper wil grasduinen op de harde schijf op zoek naar 'ruimtevreters' komt echter bedrogen uit of zal extra's moeten installeren. CheckDrive is gratis, al moet u daar wel gegevens voor prijsgeven. Maar we denken dat u daar wel een alternatief e-mailadres voor hebt. Kort samengevat, er is betere software beschikbaar, maar als u snel en eenvoudig de gezondheid van je harde schijf wil controleren is CheckDrive ideaal gereedschap.

Compatibel met : XP - Vista - Windows7 - Windows8  (32- en 64-bit voor alle versies)

Download en homepagina (klik op Free version)