Prestatie IconStart uw computer traag op? Misschien kan Startup Booster helpen.

Een computer die traag opstart is een gekend fenomeen bij Windows gebruikers. Hoewel het fenomeen goed gekend is, zijn de oorzaken uiteenlopend. De oorzaak van een computer die traag opstart kan bijvoorbeeld te weinig RAM geheugen zijn, verouderde hardware (pc) en besmetting met malware en/of virussen. In de praktijk echter blijkt dat het traag opstarten van een computer voornamelijk veroorzaakt wordt door een groot aantal programma's en services dat samen met het besturingssysteem opstart. Niet echt verwonderlijk, want in de loop der tijd installeert een computergebruiker een waslijst aan software. Als de oorzaak van een traag opstartende computer softwarematig veroorzaakt wordt, mag u er donder op zeggen dat er ook wel software bestaat om het op te lossen. Het zal u niet verwonderen, maar het aantal programma's dat beloofd uw computer sneller te laten opstarten is ontelbaar. Maar wat maakt Anvi Startup Booster dan anders of beter dan anderen? Wel, dat leest u in dit artikel.

Startup Booster Free

Startup Booster Free: Introductie en installatie

Startup Booster voor is een product van Anvisoft. Deze ontwikkelaars verraste ons eerder al aangenaam met Smart Defender en deden dat opnieuw met Startup Booster. In tegenstelling tot vele anderen bezorgt Startup Booster u geen hoofdbrekens over welke programma's en services u al dan niet kan uitschakelen, maar gebruikt het programma daar een ratingpercentage van andere gebruikers voor. In de praktijk komt het er dus op neer dat als velen een programma of service hebben uitgeschakeld, u dat ook gerust kan doen. Het risico op missers is dus beperkt, mocht het alsnog mislopen kunt u de handeling ongedaan maken met een klik op de restore knop.

We lopen een klein beetje op de feiten vooruit want om te beginnen moet u dus Startup Booster downloaden en installeren. De downloadlink onderaan dit artikel verwijst u door naar de homepagina van Startup Booster waar u op uw beurt wordt doorverwezen naar de downloadpagina op CNet. Software downloaden via CNet betekent altijd een beetje opletten, want de site wil maar al te graag hun eigen programmatuur mee installeren. Wij bleven gelukkig gevrijwaard van toolbars bij het installeren van Startup Booster maar we kunnen u niet garanderen dat u ook zoveel geluk zal hebben.

Startup Booster: gebruik

  • Startup Booster laat meteen na de eerste opstart weten hoeveel progressie het booten van u computer kan maken. Voor leken is het dus enkel een kwestie van op de knop Boost te klikken. Bij ons bleef de winst beperkt tot 0.2 seconden maar we hadden dit programma dan ook al eerder laten scannen bij wijze van test.

Startupbooster1

  • U kan natuurlijk altijd per onderdeel controleren wat u kan uitschakelen. Het enige wat u moet doen is op het groene pijltje klikken naast het item en de lijst opent.

Startupbooster2

  • Na het startscherm ziet u dat er nog 3 andere tabbladen beschikbaar zijn. Startup is het tabblad waar u moet zijn om software dat mee opstart met Windows  uit te schakelen. Zoals eerder al aangehaald werkt Startup Booster aan de hand van ratings. Veel sterretjes en een hoog percentage wil dus zeggen dat veel andere computergebruikers het item hebben uitgeschakeld. U kan hetzelfde doen door op Enable/Disable te klikken in de rechter kolom.

 Startupbooster3

  • Hetzelfde principe wordt toegepast van zodra u het tabblad services opent en dat maakt het voor u een stuk gemakkelijker om de juiste keuzes te maken.

Startupbooster4

  • Mocht u desondanks toch een fout hebben gemaakt kunt u altijd nog uw wijzigingen ongedaan maken onder het tabblad Restore. U kunt alle wijzigingen in 1x ongedaan maken door op Restore All te klikken, maar item per item kan ook. Selecteer het item (open klappen onderdeel) en klik op Restore.

Startupbooster5

Startup Booster Free: Oordeel

StartupBooster is gratis maar niet in het Nederlands te gebruiken. Wat wij vooral positief vinden aan het programma is dat het uitermate geschikt is voor leken. 1 klik op het startscherm kan al volstaan op de computer sneller te laten opstarten. Mocht dat alsnog niet het gewenste resultaat opleveren kunt u aan de hand van de ratings bekijken wat anderen hebben uitgeschakeld. Dat werkt nog altijd gemakkelijker als uren liggen Googelen naar wat welke services precies zijn.

Download Startup Booster Free

Compatibel met:

  • Microsoft Windows XP (32-bit and 64-bit)
  • Windows Vista (32-bit and 64-bit)
  • Microsoft Windows 7 (32-bit and 64-bit)
  • Windows8