Virtual CloneDrive IconNetbooks en andere kleine mobiele computers kunnen misschien veel dagelijkse taken uitvoeren, maar wat als u de inhoud van een cd-rom op bovengenoemde apparaten wil krijgen?

U kent ze ongetwijfeld, de mini-laptops of netbooks. Zoals de naam al doet vermoeden zijn Netbooks voornamelijk bedoeld voor online bezigheden zoals onder andere Facebook, mailen, chatten, etc. Doordat Netbooks doorgaans goedkoper zijn dan 'normale' laptops laten velen zich verleiden tot de aankoop van zo een mini-ding. Versta ons niet verkeerd, er is helemaal niks mis met Netbooks, alleen stellen we vast dat de gebruikers achteraf toch struikelen over het feit dat er geen optisch station (CD/DVD-station) aan boord is. In principe is ook dat zelfs geen onoverkomelijkheid, want van veel software dat u heden kan downloaden, bestaan er mobiele versies. Mobiele versies van software kunt u op een USB-stick plaatsen om van daaruit de installatie uit te voeren. Maar.....

Virtueel CD-Rom station voor uw Netbook

Het zal u maar overkomen dat u op een bepaald ogenblik een softwarepakket cadeau krijgt. Software dat u graag op je Netbook wil installeren, maar er is een probleem! De software staat op een CD-Rom. Laat het nu net dat zijn dat uw Netbook niet heeft. Wat nu?

Als jouw apparaat geen CD-Rom aan boord heeft kunt u natuurlijk altijd een virtueel CD-Rom station installeren zoals Virtual CloneDrive. Na downloaden en installeren van Virtual CloneDrive kunt u uiteraard nog altijd geen Cd's of DVD's in je Netbook stoppen, maar u kan wel imagebestanden (die u op een ander apparaat met wel een fysiek CD-Rom station gemaakt hebt) openen. En dat is nu precies waar heel deze tip over gaat.

.iso bestanden aanmaken kunt u dan weer met onder andere het gratis CDBurnerXP. Nadat u de imagebestanden gemaakt hebt, plaatst u ze op een USB- opslagapparaat dat u op zijn beurt in je Netbook stopt. Virtual CloneDrive opent ze zonder morren waardoor u de inhoud van een CD-Rom alsnog kan gebruiken. Mooi toch?

Download Virtual CloneDrive