We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Klembord IconBent u op zoek naar een eenvoudige manier om het klembord van Windows te openen? Zoek niet langer! Free Clipboard Viewer is wat u nodig hebt.

Windows bewaart alles wat u knipt of kopieert tijdelijk naar het klembord. Voor hen die nog met Windows XP gewerkt hebben, weten dat u het klembord door het uitvoeren van de opdracht clipbrd.exe. Sinds Windows Vista is deze functie niet langer beschikbaar. Het klembord is er nog wel, maar u kan het niet meer openen, althans niet zonder Free Clipboard Viewer te installeren. Nu weet u meteen wat de bedoeling is van deze download.

Installatie: Free Clipboard Viewer:

U hoeft niets te installeren. De download is een .exe (uitvoerbaar) bestand dat u bij voorkeur opslaat naar het Bureaublad, aangezien het programma achteraf niet te bereiken is via het menu Start of metro-startscherm.

Gebruik Free Clipboard Viewer:

Dubbelklik op het FreeClipViewer.exe bestand om het programma te openen. Meteen ziet u wat u het laatst geknipt of gekopieerd hebt. In de linker kolom kan u het gekopieerde stukje in diverse formaten bekijken. Net zoals bij het klembord van Windows XP, hebt u met Free Clipboard Viewer ook de mogelijkheid tot het bewerken en opslaan van het klembord.

Clipboardviewer3.0 1

Algemeen oordeel:

Microsoft heeft het openen van het klembord onmogelijk gemaakt sinds de komst van Vista om veiligheidsredenen. Een begrijpelijke keuze als u bedenkt dat zowat alles wat u knipt of kopieert (tijdelijk) opgeslagen wordt. Mist u echter deze functionaliteit, installeert u Free Clipboard Viewer. Dat Free Clipboard Viewer niet in onze taal te gebruiken is kunnen we nauwelijks een minpunt noemen, mede door de eenvoud van het programma.

Compatibel met: Windows XP - Vista - 7 - 8 - 8.1 - 10

Homepagina:  http://www.freeclipboardviewer.com/