We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Folder IconVisual Subst is een klein programma waarmee u vaak gebruikte mappen kunt voorzien van een schijfletter. Kort samengevat, met Visual Subst maakt u virtuele schijven van mappen.

Visual Subst: Maak virtuele schijven van mappen - Installatie

Virtual Subst hoeft geen installatie. De download in een ingepakt bestand. Uitpakken naar een goed te onthouden locatie en open het .exe bestand om te beginnen.

Visual Subst: Maak virtuele schijven van mappen - Het gebruik

  • Van zodra het Visual Subst opent klikt u op het vergrootglas.
  • Navigeer in Windows Verkenner naar de map waaraan u een schijfletter wil toewijzen (of een virtuele schijf wil van maken) en bevestig met OK.

Virtual Subst 1

  • Vervolgens selecteert u met Visual Subst een schijfletter (zie afbeelding).

Visual Subst Schijfletter 1

  • Van zodra u de gewenste map en schijfletter geselecteerd hebt, klikt u op het groene + teken om van de map een virtuele schijf te maken.
  • Plaats een vinkje bij Apply virtual drives on Windows startup om de instellingen te behouden bij de volgende opstart.

Visual Subst Virtuele Schij

Opent u bijvoorbeeld Deze computer (of Deze Pc) ziet u de virtuele schijf netjes staan pronken, maar eigenlijk is het niet meer dan de map die u eerder hebt toegewezen.

Algemeen oordeel:

Virtuele schijven maken, of schijfletters toewijzen aan mappen, kan zelfs een leek met Virtual Subst, ook al is het programma niet Nederlandstalig.

Compatibel met: Windows XP - Vista - Windows 7 - Windows 8

Getest op: Windows 8.1 (64-bit)

Download Virtuel Subst

Homepagina: http://www.ntwind.com/software/utilities/visual-subst.html