Recent toegevoegd

Hoe het paginabestand (pagefile.sys) opschonen bij afsluiten van Windows?

Regedit IconMet Windows kan u het zogenaamde pagesile.sys automatisch laten ledigen bij het afsluiten van de computer. Waarom u dat zou doen en vooral hoe, leest u in deze tip.

Lees meer...

Ook bij PCLeek!

Het configuratiescherm als menu in het menu Start (Vista-Windows7)

Preferences IconVoor bijna elke instelling van een Windows computer, moet u in het Configuratiescherm zijn, vandaar is het misschien een goed idee om het Configuratiescherm als menu te tonen.

Lees meer...

Recente Reacties

 • Heleen zei Meer
  Het staat bij mij onder land/regio instellingen, en dan in de rechterkolom. Hope this helps....
 • Meike zei Meer
  Fantastisch!!!!!! Na 4 uur zoeken (en ook op internet) is het mij met jullie uitleg wel gelukt!!! Super bedankt!!
 • MM zei Meer
  In een lang document waarin ik redigeer en waar tekstdelen deels terugkomen is het juist handig de...

Outlook IconMet de online maildienst van Microsoft Outlook.com, kunt u eenvoudig berichtregels opstellen. Hoe? dat leest u in deze tip.

Door het instellen van berichtregels, mist u nooit belangrijke e-mailberichten, houdt u het postvak-in op orde, en vindt u sneller uw mails terug. Het zijn maar enkele voordelen die berichtregels bieden. De mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt zoals u in onderstaande tip zal ontdekken.

Outlook.com: Berichtregels opstellen

Berichtregels stellen de gebruiker in staat om e-mailberichten te sorteren volgens afzender, bijlage, onderwerp en categorieën. Het instellen en afstemmen van berichtregels vergt natuurlijk een beetje tijd, maar eenmaal alles naar wens is, wint u die tijd zo weer terug. Om berichtregels in te stellen met Outlook.com, doet u het volgende:

 • Surf naar outlook.com en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Van zodra u ingelogd bent, klikt u op het gereedschapsicoontje in de rechterbovenhoek > Alle Outlook-instellingen weergeven

Alle Outlook Instellingen

 • Bij de volgende stap selecteert u E-mail in de kolom helemaal links.
 • In de kolom ernaast selecteert u vervolgens: Regels.
 • Indien gewenst kan u meteen beginnen met het verwijderen/aanpassen van bestaande regels door op de icoontjes rechts van de regel te klikken.Sommige berichtregels kunnen in het verleden al automatisch aangemaakt zijn doordat u bepaalde berichten markeerde als 'nieuwsbrief' en dergelijke meer.
 • Wenst u er nieuwe aan te maken, klikt u op: Nieuwe regel toevoegen.

Regels Outlook Com1

Bij de volgende stap kan u aan de slag. Wij weten niet hoe u uw e-mailberichten wil sorteren, maar de instellingen zijn vrij duidelijk.

 • Een berichtregel aanmaken gebeurt in 3 stappen.
  • Eerst kiest u een geschikte naam voor de berichtregel zodat u later gemakkelijker weet waarvoor deze nodig is of was.
  • De tweede stap bestaat uit het instellen van voorwaarden. Deze voorwaarden kunnen allerlei 'zaken' zijn. Afzender, onderwerp, trefwoorden, enzoverder. U zal merken dat afhankelijk van de eerste voorwaarde, er bijkomende opties zichtbaar worden. Kiest u bijvoorbeeld als eerste voorwaarde "Trefwoorden", zal er een tweede optie verschijnen waarin u de betreffende trefwoorden kan invullen. U kan desgewenst nog extra voorwaarden toevoegen.
  • Nadat u de voorwaarden hebt ingesteld, moet u aangeven welke actie er ondernomen moet worden. Al de mogelijkheden verschijnen in de lijst.

Regels Outlook Com2

 • Bent u klaar bevestigt met een klik op: Opslaan.

Momenteel is het arsenaal aan berichtregels dat u kan opmaken vrij standaard, maar als we Microsoft mogen geloven gaan de opties weldra uitgebreid worden. Zo zouden er onder andere berichtregels toegevoegd worden met betrekking tot uw mobiel apparaat (meldingen verzenden, etc). We zullen zien...

Succes!