zaterdag, oktober 16, 2021

PowersupplyIn onderstaande tip leggen we uit hoe u zelf een voeding in de computer monteert en aansluit. Hoewel, veel uitleg is er niet nodig, alles wijst zichzelf.

Het belang van een goede voeding kunnen we niet genoeg benadrukken. Een kwalitatief slechte voeding kan voor veel vastlopers en instabiliteit zorgen. Het klinkt raar, maar toch is het zo! Hebt u twijfels over de voeding in uw computer, vervang deze voeding. Het plaatsen van een voeding is niet moeilijk. Het enige waar u moet opletten is de compatibiliteit met het moederbord. De nieuwste generatie moederborden gebruiken een 24-pins aansluiting, oudere modellen een 20-pins. Maar laat u vooral niet afschrikken, bij de meeste voedingen is de stekker aanpasbaar.

Hoe een voeding monteren en aansluiten op de computer?

 • Een voeding naar ATX normen wordt bevestigt door middel van 4 schroefjes (zie afbeelding).

Voeding Monteren1

 • Voeding aansluiten op het moederbord gebeurd aan de hand van de grootste stekker (20-24-pins). Soms is er een aparte 4-pins stekker voorzien om de processor te voorzien van elektriciteit. Deze wordt enkel gebruikt als het moederbord voorzien is van een 20-pins connector.

Voeding Monteren2

 • Voeding aansluiten op het loopwerk (harde schijven en cd/dvd-rom stations en floppy drive).

Hd Aansluiten

 • Bij oudere voedingen kan het gebeuren dat de voeding niet voorzien van s-ata stekkertjes. In deze situatie kunt u altijd nog verloop stukjes gebruiken.

Verloopstukje

Om de stekkerstjes verkeerd te pluggen moet al een sterk artiest zijn. Ze zijn assymetrich ontwikkeld zodat u ze maar op één manier kan aansluiten. Idiot proof dus zoals ze dat noemen, al heb je natuurlijk altijd mensen die er in slagen om ze toch verkeerd aan te sluiten.

Succes.

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!