zaterdag, januari 22, 2022

PowersupplyIn onderstaande tip leggen we uit hoe u zelf een voeding in de computer monteert en aansluit. Hoewel, veel uitleg is er niet nodig, alles wijst zichzelf.

Het belang van een goede voeding kunnen we niet genoeg benadrukken. Een kwalitatief slechte voeding kan voor veel vastlopers en instabiliteit zorgen. Het klinkt raar, maar toch is het zo! Hebt u twijfels over de voeding in uw computer, vervang deze voeding. Het plaatsen van een voeding is niet moeilijk. Het enige waar u moet opletten is de compatibiliteit met het moederbord. De nieuwste generatie moederborden gebruiken een 24-pins aansluiting, oudere modellen een 20-pins. Maar laat u vooral niet afschrikken, bij de meeste voedingen is de stekker aanpasbaar.

Hoe een voeding monteren en aansluiten op de computer?

 • Een voeding naar ATX normen wordt bevestigt door middel van 4 schroefjes (zie afbeelding).

Voeding Monteren1

 • Voeding aansluiten op het moederbord gebeurd aan de hand van de grootste stekker (20-24-pins). Soms is er een aparte 4-pins stekker voorzien om de processor te voorzien van elektriciteit. Deze wordt enkel gebruikt als het moederbord voorzien is van een 20-pins connector.

Voeding Monteren2

 • Voeding aansluiten op het loopwerk (harde schijven en cd/dvd-rom stations en floppy drive).

Hd Aansluiten

 • Bij oudere voedingen kan het gebeuren dat de voeding niet voorzien van s-ata stekkertjes. In deze situatie kunt u altijd nog verloop stukjes gebruiken.

Verloopstukje

Om de stekkerstjes verkeerd te pluggen moet al een sterk artiest zijn. Ze zijn assymetrich ontwikkeld zodat u ze maar op één manier kan aansluiten. Idiot proof dus zoals ze dat noemen, al heb je natuurlijk altijd mensen die er in slagen om ze toch verkeerd aan te sluiten.

Succes.

Recente Reacties

 • john zei Meer
  Wessel Schreef:
  help hoe haal je dit weg
  Jasper Schreef:
  hoe haal je de witruimte weg
  Florien Schreef:
  Hoe haal je dit weg bij google docs ipv word?...
 • Superleek zei Meer
  U kan in Windows Verkenner navigeren naar C\windows\CSC map (indien Windows op C-schijf...
 • Frank zei Meer
  Kan je zien hoeveel ruimte er wordt ingenomen door offline en cache?
  Met welk commando of tool?
 • Josie zei Meer
  Enorm bedankt om de oplossing voor dit probleem te voorzien! Made my day!