Recent toegevoegd

Edge Chromium: Hoe de standaard zoekmachine aanpassen?

Microsoft Edge Icon WebMicrosoft heeft recent de definitieve versie van Edge Chromium vrijgegeven, en zoals verwacht staat Bing ingesteld als standaard zoekmachine. Verkiest u liever een andere zoekmachine zoals Google of DuckDuckGo, kan u dat natuurlijk aanpassen. Lees in deze tip hoe u dat voor elkaar krijgt.

Lees meer...

Ook bij PCLeek!

Eigenschappen van een bestand, map of partitie oproepen doet u zo!

My Documents IconWist u dat u de eigenschappen van een bestand, map of partitie veel sneller en eenvoudiger kan oproepen?

Lees meer...

Word IconMet Word kan u de leesbaarheidsstatistieken opvragen. In deze tip leggen we uit hoe u de leesbaarheidsstatistieken opvraagt, en wat deze voor u kunnen betekenen.

Wat zijn leesbaarheidsstatistieken?

De leesbaarheidsstatistieken kunnen nuttige informatie bevatten over een document zoals aantal woorden, tekens, alinea’s, gemiddelde woorden per zin en meer van dat fraais.

Word: Wat zijn leesbaarheidsstatistieken en wat kunnen ze voor u betekenen?

Om de leesbaarheidsstatistieken van een document op te vragen, moet u eerst even deze functie activeren.

  • Open de opties van Word. Klik op Bestand > Opties. (Word 2007 gebruikers klikken op de Office-knop > Opties voor Word.)

Opties Word Openen

  • Bij het venster dat volgt selecteert u in de linker kolom Controle.
  • In het rechter gedeelte, onder de rubriek Tijdens spelling- en grammaticacontrole in Word, plaatst u een vinkje bij: Leesbaarheidsstatistieken weergeven.

Leesbaarheidsstatistieken Word

  • Bevestig met OK.

Van zodra u voortaan een document onderwerpt aan een spellingscontrole(*) verschijnt er een venster met jawel… de leesbaarheidsstatistieken.

Leesbaarheidsstatistieken2 Word

(*) Om een document te onderwerpen aan een spellingscontrole, klikt u in menu (bovenaan) op Controleren en daarna in het lint op Spelling- en grammaticacontrole. De F7 toets werkt uiteraard ook.

Plezier ermee.