Recent toegevoegd

Clic: Maak zelf aangepaste pictogrammen van foto's of afbeeldingen

Photo IconClic is een gratis programma waarmee u op een eenvoudige manier pictogrammen van foto's kan maken. We hoeven u niet te vertellen dat dit in bepaalde omstandigheden een leuke toevoeging kan zijn, toch?

Lees meer...

Ook bij PCLeek!

Hoe een snelkoppeling maken voor het wisselen van gebruiker met Windows?

Account IconHet Windows besturingssysteem laat toe dat er meerdere accounts gebruikt kunnen worden op 1 apparaat. Indien dat bij u zo is, weet u dat u snel kan wisselen naar een ander gebruikersaccount, maar wat u misschien niet wist, is dat u een snelkoppeling kan maken om dat te doen. Lees in deze tip hoe?

Lees meer...

Recente Reacties

 • Linda zei Meer
  Bij mij werkt het nog steeds niet, zelfs niet na het uitschakelen zoals hierboven vermeld.
 • Superleek zei Meer
  @Harry; In de tweede schermafdruk ziet u links van Windows-referenties Webreferenties staan. We...
 • Harry Leever zei Meer
  Je schrijft dit "Al kan u ook van de webreferenties een back-up maken" Maar bij de windows 10 zie ik...

VlcSoms kan het nuttig zijn om audio- of videobestanden met enkele seconden in te korten. Hoe u dat doet met VLC Media Player leggen we uit in deze tip.

Deze tip komt eigenlijk voort uit een vraag op onze website (u ziet, we lezen de commentaren en doen er wat mee). Persoon in kwestie wou graag weten hoe u enkele seconden van een audiobestand (video kan ook) kan afknippen, inkorten zeg maar. Ziehier komt de uitleg.

VLC Media Player: Audio en video inkorten

 • Open VLC Media Player.
 • Klik in het menu op Weergave en kies voor Geavanceerde besturing.

Vlc Inkorten1

 • Open het audio of videobestand dat u wil inkorten (Klik op Bestand > Openen en navigeer in Windows Verkenner naar het gewenste bestand).

Vlc Inkorten2

 • Het enige wat u nu nog moet doen is op de knop afspelen drukken, en op de opname-knop (rode bolletje) om het gedeelte dat u wilt behouden op te nemen.

Vlc Inkorten3

 • Wilt u bijvoorbeeld in het begin en op het einde het bestand met 3 seconden inkorten, drukt u NA 3 seconden op de opnameknop en drukt 3 seconden voor het eind opnieuw op de opnameknop om het opnemen te stoppen.
 • Rest er enkel nog te vertellen dat VLC Media Player, bij standaardinstellingen, de opnames opslaat in de map Documenten, of in de map Muziek in uw bibliotheek onder de naam vlc-record datum.

Succes!