KotoKoto is een Italiaans synthesizer popgroepje dat in originele bezetting bestond uit de heren Anfrando Maiola en Stefano Cundari. Later zou de Nederlandse componist Michiel van der Kuy zich met de zaak bemoeien.

We schrijven 1982 als Anfrando, Cundari en Alessandro Zanni (die hoorde er toen ook nog bij) besluiten samen te werken. Nog datzelfde jaar slagen ze erin om een plaats uit te brengen met als titel "Chinese Revenge". Eén jaar later besluiten Cundari en Zanni hun eigen platenlabel "Memory Records" uit de grond te stampen. Het eerste wat ze doen is "Chinese Revenge" opnieuw uitbrengen. Tot ieders verbazing verkocht de plaat 10000 exemplaren in Italië en werd het zelfs en bescheiden hit in Duitsland en Nederland. Na het succes legden de heren zich toe op het schrijven van nummers voor anderen. Zo hielpen ze onder andere die andere Italiaanse popgroep "Hypnosis" aan een hit met "Pulsar", een cover van grootmeester Vangelis. Tussendoor scoren ze ook nog eens met de opvolger "Japanese War Game" waarbij ze voor het eerst de naam Koto gebruikte. In 1985 brengen ze "Visitors" uit. In "Visitors" wordt een sample van Michael Jacksons' Thriller gebruikt. Het nummer "Visitors" wordt door kenners nog steeds bestempeld als één van de beste nummers uit het Italo-Disco genre trouwens (t'is maar dat u het weet). 'Kenners' zijn het dan weer niet eens over het Italo-Disco genre. Nadat de opvolger "Jabdah" uitkwam werd er voor het eerst gesproken over "spacesynth" omdat de muziek elementen bevat van Italo-disco en space disco (wat dat ook moge betekenen). Hoe dan ook, "Jabdah", dat uitkwam in 1987, bereikte de hitparades in Duitsland, Nederland en Zwitserland maar zou een nieuw tijdperk inluiden. New Beat, House en Techno begonnen eind jaren '80 aan hun opmars en Italo-Disco verdween naar de achtergrond. Koto probeerde nog wel te scoren maar het nummer "Dragon's Legend" leverde niet het verwachte succes op en het platenlabel "Memory Records" van Cundari en Zanni geraakte in financiële problemen. In een poging om het tij te doen keren begon "Memory Records" met het uitbrengen van New Beat en House platen, helaas zonder succes. "Memory Records" ging op de fles en werd overgenomen door "ZYX Records". "ZYX Records vroeg aan Michiel van der Kuy om het werk van Koto te remixen. Michiel bleef de naam Koto behouden en bracht werk uit met wisselend succes. In 1993 werd het compleet stil rond (de naam) Koto. Terwijl Michiel van der Kuy begin jaren '90 het werk van Koto onder de loep nam, overleed Stefano Cundari aan kanker (1990). In 2001 kocht Maiola de rechten terug op de naam Koto, maar verder dan enkele compilatie cd's hebben we geen weet van nieuw werk.

Op Spotify vonden eigenaardig genoeg het nummer "Visitors" niet terug. "Chinese Revenge" daarentegen wel, maar dat mag u zelf opzoeken.