Round One In ZaireOver het project Round One kunnen we u helaas weinig vertellen, maar over het nummer In Zaire waarvan ze in 1985 een cover uitbrachten, des te meer.

Round One was één van de velen die het nummer "In Zaire" coverden, maar het verschil met die anderen was dat Round One er met deze cover wel in slaagde een bescheiden hit te scoren in onze contreien. Maar aangezien er weinig informatie voor handen is over Round One en Jefrey Staten, gaan we het even hebben over het nummer In Zaire zelf. In Zaire komt origineel van de hand van Jhonny Wakelin die er in 1976 een hit mee scoorde. Jhonny werd ontdekt door ene Robin Blanchflower, de man die Carl Douglas (Kung Fu Fighting) lanceerde. Op een bepaald ogenblik kwam Jhonny Wakelin op het idee om een hommage te schrijven voor Mohammed Ali die het op 30 oktober 1974 in Kinshasa, moest opnemen tegen George Foreman. Enige tijd later was het nummer  "Black Superman (Muhammad Ali)" klaar.  "Black Superman (Muhammad Ali)" werd een succes maar Mohammed Ali negeerde het nummer totaal. In 1976 maakt Jhonny Wakelin een tweede hommage voor de legendarische bokser, en dat werd dus "In Zaire". "In Zaire" werd zowaar nog een groter succes. In 1985 volgt dan wellicht de meest succesvolle cover van Round One.

Wat ik me persoonlijk nog herinner van "In Zaire" is, dat als ik destijds de plaat op de draaitafels smeet, de mensen netjes in rijen gingen staan en synchroon danspasjes begonnen uit te voeren. De enkele pogingen die ik zelf ondernam om mee te doen, eindigde gegarandeerd in een domino kampioenschap.

Van ons krijgt u de versie van Round One en het origineel van Jhonny Wakelin.