maandag, juni 14, 2021

Cccp Made In RussiaC.C.C.P. is een Duits syntpop act onder leiding van Rasputin Stoy. Al in 1986 scoorden ze een bescheiden instrumentale hit met "American-Soviets I" en "American-Soviets II". De 6 minuten durende thema song handelde over de Koude Oorlog en haalde zelfs de Bilboards in Amerika.

Geproefd van het succes konden opvolgers natuurlijk niet uitblijven. "Made in Russia", dat eveneens over de Koude Oorlog gaat, bereikte de top van de hitparades in de Benelux, Hong Kong, Frankrijk en Spanje in 1987. "Oriƫnt Express" volgde in 1988 en scoorde ook vrij hoog, maar zou "Made in Russia" niet kloppen wat verkoopcijfers betreft. C.C.C.P. lijkt op de terugweg en dat word bevestigd dor het feit dat enkel het nummer ""Don't Kill the Rain Forest" uit 1990 nog het vermelden waard is. Eigenaardig genoeg beginnen de heren pas langspeelplaten uit te brengen als de succesperiode voorbij is. 8 stuks welgeteld. De laatste dateert uit 2010.

Momenteel bestaat de band enkel nog uit Rasputin Stoy (Rai Streubel) en Frank Schendler, maar enige muzikale activiteit is ons op moment van schrijven niet bekend.

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Henk


 • Superleek zei Meer
  @Nietzohandig
  U kan altijd een zoekveld van Gmail gebruiken en allerlei filters (bijlage, chats,...
 • Nietzohandig zei Meer
  Nou dit is de ergste super-leek vanaf 2008.
  Ik heb meer dan 100.000 mails.
  Vroeger gooide ik ze weg...
 • Henk Kind zei Meer
  lettertype wijzigeb ging goed maar kan dat ook i spreadsheets ?