Sydney YoungbloodSydney Ford, u wellicht beter bekend onder de naam Sydney Youngblood scoorde eind jaren '80 enkele hits waaronder If Only I Could en Sit and Wait.

Sydney Younblood werd geboren op 2 december 1960 te San Antonio (Texas). Op 6 jarige leeftijd won hij al een talentjacht wat zijn enthousiasme voor de muziek enkel maar versterkte. Op 20 jarige leeftijd vertrok hij naar Duitsland om zijn militaire dienst te vervullen en de Amerikaanse troepen die er gestationeerd, waren te versterken. Na de dienst besloot Sydney in Duitsland te blijven om er een muziekcarrière uit te bouwen. Hij verzameld enkele muzikanten en richt een R&B groepje op. Een lang leven was dit project echter niet beschoren. Eind jaren tachtig besluiten ze ermee te stoppen ondanks dat ze zich in de kijker speelden. Gevolg was dat Sydney Younblood een platencontract aangeboden krijgt als solo artiest. Contracten tekenen betekend platen maken en dat doet de man dan ook, en hoe! Op zijn debuutalbum Feeling Free staan meteen 2 dikke hits. If Only I Could en Sit and Wait bereiken de top van de hitparades in diverse Europese landen.

Het succesvolle debuut schiep hoge verwachtingen, maar helaas voor de man waren de opvolgers minder succesvol. Het album Hooked on You uit 1991 verkocht nog redelijk maar al het werk dat erna uitkwam, bereikte zelfs de hitparades niet meer. Hoe dan ook, Sydney Youngblood bracht meer dan 5 miljoen albums aan de man en dat is niet niks. In 1997 keerde hij terug naar Amerika na het overlijden van zijn broer. Recentelijk wordt hij hier en daar nog opgemerkt tijden optredens, maar nieuw werk is niet te verwachten.