Michael Sembello ManiacMichael Sembello is een Amerikaanse muzikant en songschrijver uit Philadelphia. In 1983 scoorde hij zijn grootste, en enige, hit met "Maniac" maar de man heeft nog wel wat meer op zijn palmares.

Zoals reeds gezegd groeide Micael Sembello (17 april 1954) op in Philadelphia waar hij jazz leerde van en met Pat Martino. Al snel begon hij een carrière als freelance muzikant. Micael Sembello was echter selectief, hij speelde niet zomaar voor jan en alleman, maar stelde zijn diensten enkel beschikbaar aan gerenommeerde artiesten. Al op 17 jarige leverde hem dat een goed betaalde job op bij niemand minder dan Stevie Wonder. Hij verzorgde (in de studio) zowel de akoestische en elektrische gitaar op Stevie's album "Fulfillingness' First Finale". Als u voor een man als Stevie Wonder mag werken, weet u dat u niet snel zonder werk zal vallen. En dat deed Sembello dus ook niet. Tussen de jaren 1974 en 1979 werkte hij voor, en samen met  The Temptations, Michael Jackson, Diana Ross, Chaka Khan, George Benson, Barbra Streisand, Stanley Clarke, David Sanborn, Donna Summer, Miguel Mateos, New Edition, en dan zijn we er wellicht nog een aantal vergeten. In 1983 brengt hij dan uiteindelijk een soloalbum uit met als titel "Bossa Nova Hotel". Het is op dit album dat ook het nummer "Maniac" staat. "Maniac" werd gebruikt in de film "Flashdance" wat maakte dat de song meteen een groot publiek bereikte. Bingo voor Sembello!

Blijkbaar beviel het maken van filmmuziek de man wel, want het is iets dat hij na zijn hit zou blijven doen. Zo schreef/produceerde hij bijvoorbeeld muziek voor films als Cocoon, Gremlins, Summer Lovers, The Monster Squad en Independence Day. Kortom, Michael Sembello is tot vandaag een bezige bij die andere artiesten helpt en filmmuziek schrijft. Wij genieten alvast nog eens van "Maniac", en wij hopen dat u dat ook zal doen.