Ready For The World Oh SheiReady for the World scoorde in 1985 een hit met "Oh Sheila". Een nummer dat voortdurend, maar onterecht gelinkt wordt aan Prince.

Ready for the World ontstond ergens in 1982 toen enkele jongens (Melvin Riley en Gordon Strozier) deelnamen aan een talentshow georganiseerd door hun school in Flint (Michigan). Op die bewuste talentshow liepen ook mensen rond van het radiostation WJLB Detroit. Die zagen wel brood in de performance van de heren. Het duurde dan ook niet lang (1983) vooraleer ze een eerste single uitbrachten. "Tonight" werd meteen een lokaal succes en zowaar een 'underground' hit. De heren kregen meteen een platencontract aangeboden wat resulteerde in een eerste langspeler die wel de heel originele titel "Ready for the World" meekreeg. Toch zou het nog tot 1985 duren vooraleer ze de hitparades zouden bestormen. Ready for the World had potentieel maar hun huidige platenlabel ontbeerde de dollars voor de nodige promotie. In 1985 tekenen ze een contract bij AMI die blijkbaar wel wisten hoe ze de zaken moesten aanpakken. Nog datzelfde jaar scoren ze een dikke hit met "Oh Sheila" dat getrokken werd uit hun eerste langspeler. In 1986 volgt dan de tweede langspeler die 'Long Time Comming' als titel meekreeg. "Love You Down" werd als single uitgebracht en was opnieuw redelijk succesvol. Al de rest dat ze daarna nog uitbrachten, haalde de tipparade nauwelijks of helemaal niet. De gevolgen kent u intussen wel. In 1991 gaan ze uit elkaar om enkele jaren later (2004) een re√ľniealbum uit te brengen.

Oh Sheila, werd zoals u al kon lezen in de inleiding, gelinkt aan Prince. Begrijpelijk aangezien het ritme, genre, en stijl sterk lijken op wat zijn Purperen Hoogheid maakte op zijn album "1999". Komt er nog bij dat velen dachten dat de naam Sheila zou verwijzen naar Sheila-E, een voormalig bandlid (bedlid kan ook) van de paarse smurf. Ready for the World echter, heeft altijd de connectie ontkent. Hoe dan ook, het nummer blijft na al die jaren nog altijd overeind. Enjoy!