Nova Aurora2Dat we bij PCLeek! graag verborgen parels aan onze muzikale collectie toevoegen weten trouwe bezoekers al langer. Wat denkt u bijvoorbeeld van het nummer Aurora van de Nederlandse groep Nova?

Er was een tijd dat elektronische muziek beheerst werd door enkel en alleen synthesizers. Computers stonden nog in hun kinderschoenen en de elektronische muziekscene werd beheerst door enkele grootmeesters zoals Vangelis en Jean Michel Jarre. Af en toe staken andere artiesten in hetzelfde 'segment' de kop op. Met wisselend succes trouwen, iets wat niet kan gezegd worden van Nova. De Nederlandse band Nova scoorde in 1982 zowaar een nummer 1 hit. De groep bestond uit Rob Papen, Ruud van Es en Peter Kommers. Later dat jaar had de groep nog een hit met Sol waar Nova ook een single van maakte samen met Ariane. Na het succes van Nova is de groep alleen verdergegaan onder de naam Peru. Nova was de "commerciƫle" tak van Peru. Onder deze naam had de groep in 1988 een bescheiden hit met het nummer "Africa". Rob Papen en Ruud van Es zijn thans nog steeds actief in het produceren van muziek, echter niet meer onder de naam Nova of Peru (bron: Wikipedia)

Het nummer Aurora was de debuutsingle van Nova dat eveneens verscheen op het debuutalbum Terranova. U vindt het nummer trouwens ook terug op de succesvolle compilatie Synthesizer Greatest (deel 2 van de collectie).