Abba2Eén Maxi versie die ik altijd gemist heb in mijn collectie was die van "ABBA" met "Lay All Your Love On Me". Kilometers en verscheidene platenboeren heb ik toen versleten, maar ik heb ze helaas nooit op de kop kunnen tikken. Maar zie, de digitalisering van de wereld heeft ook zijn goede kanten.

Als je in de jaren tachtig als Dj resideerde, was het een must om op zoek te gaan naar 12 inch versies van artiesten, ook wel de Maxi singles genoemd. Ze waren zo groot als een LP (long player). Voor de jeugdigen die Mp3 en iPod gewoon zijn klinkt dit waarschijnlijk als Chinees in de oren. Maar de vorige generatie weet dat we het hier hebben over de goede oude Vinyl plaat

Regelmatig snuffelen we voor PCLeek YouTube af naar golden oldies en "hallelujaah", waar ik zolang naar op zoek was geweest in de jaren tachtig staat nu mooi te pronken op "Joe Tuub". Meteen ook een reden om jullie te laten meegenieten van dit Discotheek pareltje. Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad hoeven we niet meer te introduceren na hun winst in het Eurosongfestival in 1974 met "Waterloo". Nog een reden om dit artikel te plaatsen is dat, de geruchten als zou de band opnieuw samen gaan optreden alsmaar luider worden, al was het dan maar eenmalig. Maar geniet nu  nu maar van de in vergetelheid geraakte Mix. U krijgt er meteen drie voor de prijs van één.

(Voorlopig geen 12" op Spotify)

Remixed en remastered.