Aneka%20 %20Japanese%20Boy.(1981)Aneka werd geboren in Schotland onder de naam Sandeman Mary. Het nummer Japanese Boy bestormde zowat alle hitparades in 1981.

De platenmaatschappij koos ervoor om de single Japanese Boy voluit te promoten. Toen men op zoek ging naar een artiestennaam (in een telefoonboek!) viel hun oog op Aneka. De naam was een feit en de hit ook. Naarstig werd er gezocht naar een opvolger, want er zou en moest een langspeler uitgebracht worden. Om een langspeler te vullen hebt u nieuw materiaal nodig. In hetzelfde jaar brachten ze nog ”Little Lady” uit dat niet onaardig scoorde maar niet aan de enkels van het succes van Japanese Boy reikte. In 1982 werd er een derde plaat losgelaten op de mensheid. Het ding werd "Ooh Shooby Doo Doo Lang" getiteld. Als u de titel leest, weet u al bijna op voorhand dat het flop zal worden. Dat gebeurde ook en eind van Aneke (als artiest welteverstaan) was nakende. Mary Sanderman voelde de bui al hangen en besloot te stoppen met Aneka. De dame ging zich weer focussen op Schotse folkmuziek, iets wat ze trouwens op moment van schrijven nog altijd doet zo is ons verteld.

Voor de liefhebbers van statistieken nog het volgende meegeven. In België scoorde Japane Boy een nr. 1 hit met 10 weken notering, Bij onze noorderburen was dit 7 weken, maar daar werd 'slechts' een hoogste positie van nummer 7 behaald.