Grace Jones Gallery Main 4Grace Jones werd geboren als Grace Mendoza in Jamaica (Spanish Town) 1948. Sinds de jaren tachtig kennen we haar als model, actrice en zangeres.

De grote muzikale doorbraak kwam er echter met "La vie en rose", een cover van Edith Piaff (een Franse legende) in 1983, hoewel ze het nummer al eens had uitgebracht in 1977, maar toen met minder succes.

Over deze dame is er al veel geschreven, en dit heeft ze met name te danken aan haar excentrieke uiterlijk, haar opvliegend en soms choquerend gedrag. Maar ook door haar bijzonder gestileerde, bijna metaalachtige stem met een bereik van 3 octaven. Na "La vie..." uit 1977 volgde het wat meer bekende nummer in 1981, "(strange) I've seen that face before". Je moet het ijzer smeden als het heet is, en dat deed ze dus ook. In volle Disco periode volgde nog een succes met "Slave to the Rhytme" (1985). Dat ze ook actrice was onthouden we vooral door haar rollen in "Conan, The Destroyer" met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol en de James Bond film "A view to kill ". Maar ze zal vooral bekend blijven als één van de grootste stijl-iconen uit de jaren tachtig.

En als toetje voor de liefhebbers nog een extended version.