The FlirtsThe Flirts was een meidengroep uit New York City die verschillende Dance hits hadden in de vroege jaren tachtig. De groep werd gesticht door Bobby Orlando ook gekend als "Bobby o". De originele bezetting bestond oorspronkelijk uit Andrea, Holly and Rebecca, maar bij elke nieuwe single of hit gingen en kwamen er vervangsters.

Of dit aan de producer of aan het ego van de dames lag weten we niet. Maar met "Passion" hadden ze in 1982 alvast een kanjer van een discotheek hit. De 12" inch versie die ondergetekende nog in z'n bezit heeft wordt nog steeds gekoesterd.

Hun eerste bescheiden hitje in onze contreien heette "Put another dime in de Jukebox" waarvan hieronder de clip. In totaal zouden er vijf langspelers uitgebracht worden. De lijst van de bandleden groeide met de tijd. Op het eind van hun bestaan jaren '80 zouden maar liefst 14 leden de revue gepasseerd zijn (inclusief Orlando).

Mocht de naam van de producer bij u een belletje doen rinkelen bij de toenmalige discotheek bezoekers,dan kan dit zeker zo zijn. Bobby Orlando had het namelijk eerst zelf als zanger geprobeerd.

Nog een productie van Bobby "O" uit hetzelfde jaar was die van Roni Griffith met "Desire". Dit viel voor veel deejays natuurlijk perfect aan mekaar te mixen met andere producties daar de klank van B. Orlando onmiskenbaar was.

Ooh these eighties !!! Memories, memories......