LimeIn Montréal (Canada) woonde een koppel (man en vrouw). Denis en Denyse LePage waren beiden passioneel met muziek bezig. In het begin van hun carrière brachten ze een 12” instrumentale plaat uit onder de naam Katmandu met als titel “The Break”.

Niet bijzonder succesvol, dus werd er naar alternatieven gezocht om brood op de plank te krijgen. Denyse, schreef en zong dan maar het nummer “Dancin’ the night away” van Voggue. Blijkbaar was dit een bijzonder leerrijke ervaring want enige tijd later (1981) zou het album “Your Love” (clip1) volgen, met daarop de gelijknamige monsterhit.

Vanaf dan gaat het snel. Lime brengt het ene na het andere nummer uit, meestal opzwepende deuntjes die vooral gesmaakt worden door het uitgangspubliek uit die tijd. In 1982 volgt het 2de album “Lime” met daarop alweer een dijk van een hit “ Babe We’re Gonna Love Tonite” (clip 2). Succesvol zijn betekent natuurlijk ook veel media aandacht en dat was bij Lime niet anders. Zo werd er beslist om een jonger koppel (Joy Dorris en Chris Marsh) te gebruiken voor de optredens. Om nog wat meer mist rond Lime te verspreiden (bewust of onbewust), verschenen in de pers artikelen als zou Denis en Denyse, 1 en dezelfde persoon zijn. De namen laten in elk geval weinig anders vermoeden. Zo zou Denis de vocals doen voor beide ‘personages’. De ‘diepe’ stem voor Denis en een ‘falsetto’ voor Denyse. Hoe dan ook, wij weten er nog altijd het fijne niet van. Wat we wel weten is dat de populariteit van Lime in de nineties sterk verminderde mede door de veranderde muziek scene. Wat we ook weten is, dat hun hits nog vaak gedraaid worden op feestjes en garant staan voor valse tanden en prothesen die in het rond vliegen. En! We weten ook dan hedendaagse DJ's zich graag bezighouden met het remixen van hun nummers (clip3).

Clip1: Lime - Your Love

Clip2: Lime - Babe We're Gonna Love Tonite

Clip3: Remix