PrinceNu kennen wij op PCLeek wel wat van muziek, maar toch kan het gebeuren dat we soms een groot artiest over het hoofd zien. Zoals Prince bijvoorbeeld. Maar in dit geval hebben we een goed excuus. Eerst en vooral is Zijne purperen hoogheid amper 1,60 meter groot wat maakt dat men er al snel overheen kijkt.

De man lost dat trouwens op door steevast schoeisel met hoge hakken te dragen. Een 2de excuus (mocht u geen vrede nemen met het eerste) is dat ‘the Sign’, zoals hij zichzelf noemde na ruzie met zijn platenmaatschappij, steevast mannetjes posteert die al zijn videomateriaal van YouTube laat verwijderen. Gelukkig hebt u ons nog! Wij dragen (voorlopig) nog geen hoge hakken en laten niets verdwijnen op YouTube.

Prince Roger Nelson (juist ja, mans echte naam) werd geboren te Minnesota (USA) in 1958. Op moment van schrijven heeft hij al meer dan 40 albums op zijn naam staan en wordt hij doorgaans bestempeld als een muzikaal genie, iets dat wij trouwens niet tegen spreken. Door zijn kleine gestalte en het dragen van hoge hakken, werd er al snel gediscussieerd over de geaardheid van Prince, een discussie die hij trouwens snel zelf de kop indrukte door het bed te delen met dames van Apollonia 6 en Sheila E. Als blijk van dank schreef de man enkele nummers voor de dames.  Sheila E scoorde met “ A love Bizar” en Apollonia 6 met “Sex shooter”. Nu, je zou voor minder hoge hakken dragen toch? Maar goed, voor 1983 hadden we in Europa nog weinig gehoord van Prince en zijn revolutie, tot plots de hit “1999” in de hitparades verscheen. In 1984 volgde dan het album “Purple Rain”, dat zo goed scoorde, dat zelfs wijlen Michael Jackson er bleek van werd (nu weet u dus waarom!). “Purple Rain” wordt tot vandaag nog steeds bestempeld als mans beste album en als absoluut hoogtepunt uit de ‘80’s. Later zou nog de gelijknamige film volgen (die trouwens het bekijken waard is) en tientallen nieuwe albums en materiaal.

We hebben toch nog een clip gevonden van Purple Rain (tot één van zijn mannetjes het ontdekt).