maandag, juni 14, 2021

Masquerade Guardian AngelMasquerade was een studioproject van de Duitse zanger/componist Drafi Franz Richard Deutscher. Nu zal de naam Drafi Deutscher u wellicht weinig zeggen, maar de in 1946 geboren (Berlijn) man scoorde reeds in 1965 een gigantische hit in zijn thuisland met de Schlager “Marmor, Stein und Eisen bricht”, een nummer dat meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht en bijgevolg goed was voor goud.

Nu kunnen we ons inbeelden dat er nog altijd geen lichtje gaat branden, maar daar komt misschien verandering in als we u vertellen dat Drafi Deutscher nummers schreef voor andere ‘grootheden’ uit het verleden zoals o.a. Boney M en Tony Christie. Maar voor de meesten zal hij wellicht bekend zijn als 1 van de 2 uit het duo Masquerade dat in 1984 in onze contreien (Nederland, België en Duitsland) een hit scoorde met "Guardian Angel". (In werkelijkheid nam hij beide stemmen voor zijn rekening). Het nummer "Guardian Angel" is trouwens de Engelstalige versie van het originele dat Drafi Deutscher schreef, maar gezongen werd door Nino de Angelo die er in thuisland Duitsland een hit mee scoorde (Jenseits von Eden) dat gelijktijdig in de hitparades vertoefde (maar iets minder succesvol was). In 1986 scoorde hij trouwens nog met een ander project genaamd Mixed Emotions dat u wellicht nog kent van de megahit “You want Love” dat samen met Oliver Simon tot stand kwam. Na 1986 brokkelde het internationale succes af maar in thuisland Duitsland bleef de man populair en platen maken met wisselend succes. In 2006 ging plots het licht uit. Drafi Deutscher werd slachtoffer van een hartstilstand en overleed op 60 jarige leeftijd in Frankfurt am Main.

Zoals eerder al verteld in dit artikel was Drafi Deutscher nog betrokken bij een ander project dat de naam Mixed Emotions mee kreeg. Mocht u het nummer niet kennen of herinneren? Hieronder de videoclip. Uit 1986.

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Henk


 • Superleek zei Meer
  @Nietzohandig
  U kan altijd een zoekveld van Gmail gebruiken en allerlei filters (bijlage, chats,...
 • Nietzohandig zei Meer
  Nou dit is de ergste super-leek vanaf 2008.
  Ik heb meer dan 100.000 mails.
  Vroeger gooide ik ze weg...
 • Henk Kind zei Meer
  lettertype wijzigeb ging goed maar kan dat ook i spreadsheets ?