maandag, juni 14, 2021

Jgeils Band CenterfoldU gaat het wellicht niet geloven maar de J. Geils Band ontstond al midden de jaren ’60 als akoestisch bluestrio, maar de meesten kennen hen van de hit uit 1981, Centerfold

Tijdens zijn studies trad frontman Geils op samen met Richard Salwitz en Danny Klein onder de naam Snoopy and the Sopwith Camels. In 1967 besloten de heren van muziekstijl te veranderen. Drummer Stephen Jo Bladd en zanger Peter Wolf kwamen de troepen versterken en gingen verder onder de naam J.Geils Blues Band, maar het woordje Blues werd al snel ‘vergeten’.

In 1970 tekende ze een platencontract met Atlantic Records en verkregen ze voor het eerst airplay op de radio en de ‘trein’ was vertrokken. J.Geils Band scoorde enkele hits waaronder “Showstoppers” en “Ain’t Nothing But a Houseparty”. Later in de jaren ’70 tekenden de ze een contract met EMI America Records, maar dat leek op het eerste zicht op een fiasco uit te draaien want de commerciële successen bleven uit, tot ze in 1977 “Monkey Island” uitbrachten. Een jaar later volgde het album “Sanctuary” en de populariteit van J. Geils Band bleef toenemen. Begin jaren ’80 volgde dan de albums “Love Stinks” en “Freeze Frame” met op dat laatste de single “Centerfold” waarvan u onderstaand de videoclip kan bekijken. In 1983 dan rommelde het binnen de J.Geils Band. Wolf verliet de band maar werd niet vervangen. Met andere woorden, de dingen zouden nooit meer hetzelfde zijn. In 1986 werd officieel bekend gemaakt dat de groep er mee stopte.

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Henk


 • Superleek zei Meer
  @Nietzohandig
  U kan altijd een zoekveld van Gmail gebruiken en allerlei filters (bijlage, chats,...
 • Nietzohandig zei Meer
  Nou dit is de ergste super-leek vanaf 2008.
  Ik heb meer dan 100.000 mails.
  Vroeger gooide ik ze weg...
 • Henk Kind zei Meer
  lettertype wijzigeb ging goed maar kan dat ook i spreadsheets ?