Van Halen JumpVan Halen werd opgericht door de Nederlandse broers Eddie en Alex Van Halen ergens in de jaren’70. Later kwamen daar zanger David Lee Roth en bassist Michael Anthony bij.

Het moge duidelijk zijn dat het niet altijd rozengeur en maneschijn was bij Van Halen. Zo ‘versleten’ ze verschillende zangers zoals David Lee Roth (tot 1985), en daarna Sammy Hager (tot 1996). Als u de naam Van Halen hoort, denk u ongetwijfeld aan stevige rock, en dat is terecht, althans voor hun grote hit "Running with the devil".

Voor het nummer Jump, waarvan u hier de videoclip kan bekijken, ligt dat ietsje anders. Jump is een nummer met veel synthesizer en een herkenbaar deuntje gekruid met af en toe een gitaarsolo. Door deze hit werd “Van Halen” zelfs ondergebracht in de categorie ‘radio popband’. Ondank alles, werkte Van Halen in de periode 2007-2008 nog een succesvolle tournee af in Noord-Amerika met maar liefst 32 live- concerten. "Jump" stond slechts 2 weken in onze hitlijsten en behaalde de 17 de plaats.

PS: Vooraleer u de ‘jumps’ uit de videoclip zelf uitprobeert, willen we u nog meegeven dat PCLeek niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor de gevolgen, zoals gebroken botten, een echtscheiding, psychologische schade bij de buren en gesneuveld meubilair.