Stephen Tin Tin Duffy Kiss MeStephen Anthony James Duffy alias Stephen”Tin Tin” Duffy, was een zanger/componist, die nog tijdens zijn schoolperiode samen met zijn toenmalige vriend John Taylor, Duran Duran oprichtte.

Bij Duran Duran verzorgde de man af en toe de vocalen, maar eigenlijk was hij de bassist. In 1979 verliet hij Duran Duran (net voor ze een vet contract tekenden bij EMI) en stopte hij zijn studies om solo te gaan.

In 1981 dan bracht hij de single “Word of Hope” uit maar net zoals jullie, hebben wij daar ook nooit van gehoord, geen succes dus. In 1982 dan startte Stephen Duffy een nieuwe band genaamd “Tin Tin”. Ze brachten het nummer “Kiss me” uit dat ergens rond het nummer 150 belandde in de UK charts.

De man vertrok dan naar het beloofde land (Ustated Nights of America*) maar ook hier kwam de carrière niet echt van de grond. In 1984, na zijn terugkeer naar Engeland, bracht hij een re-recorded versie uit van “Kiss me”. De single deed het al wat beter en bereikte de NR 35 positie in de UK charts. In 1985 dan werd de 3de (!) versie van “Kiss me” uitgebracht. Deze versie behaalde de 4de positie in de UK charts en verkocht meer dan 250.000 stuks in 3 weken. Eind van datzelfde jaar moest de man “Tin Tin” uit zijn naam weglaten wegens het ‘zonder toestemming gebruik maken van een geregistreerde merknaam’ (Tin Tin is het Frans voor Kuifje, getekend door Hergé). Later bracht hij nog nummers uit, maar echt succesvol waren ze niet. Wij laten u intussen (opnieuw) kennismaken met het One hit Wonder, Stephen “TinTin” Duffy.