Eifel65Eifel 65 is een Italiaans trio bestaande uit Jeffrey Jey, Maury Lobina en Gabry Ponte dat gevormd werd eind jaren '90. De heren verworven in eerste instantie bekendheid als pioneers in pitch-correctie en Autotune, maar de meesten kennen ze van hun hit Blue (Da Ba Dee).

De heren achter Eifel 65 waren in de begin dagen vooral bezig met de elektro-technische aspecten van het muziek maken. Dat dit vroeg of laat zou eindigen in het uitbrengen van eigen nummers zal niemand verwonderen. Hun eerste album "Europop" was meteen een schot in de roos. "Blue (Da Ba Dee)", dat op dit album stond, verkocht wereldwijd meer dan 2 miljoen exemplaren wat hen meteen gouden en platina platen opleverde. Na het monstersucces van "Blue (Da Ba Dee)" werd een tweede single 'getrokken' uit het album, namelijk "Move Your Body". "Move Your Body" deed het nog bijzonder aardig in de hitlijsten maar over de derde single "Too Much of Heaven" sprak nauwelijks nog iemand. Eifel 65 brengt nog albums uit (2001 en 2003) maar deze verkopen voor geen meter waardoor Eifel 65 tijd heeft om remixen te maken voor anderen, iets waarmee ze meer succes oogsten. In 2005 geeft Gabry Ponte er de brui aan om zich te kunnen focussen op en solo carrière. De 2 overgebleven leden besluiten verder te doen met hun eigen productiebedrijf. Einde verhaal Eifel 65 dus, of tenminste, dat denkt u. De naam Eifel 65 is namelijk eigendom van Bliss Corporation en die willen maar al te graag het succes verder uitmelken. Zo kondigde het bedrijf in 2007 een nieuwe Eifel 65 aan, maar dat debuut werd uitgesteld tot 2009. Tot moment van schrijven hebben we er nog altijd niks van gehoord.

Dat er altijd elektronicanozems zijn die het niet kunnen laten om klassiekers te remixen zal u geweten hebben, al vinden we deze wel geslaagd.