Charles  EddieCharles & Eddie is een Amerikaans muzikaal duo dat enkele hits op hun naam schreef in de jaren negentig. Would I Lie to You werd hun grootste hit en dat is op zijn minst verbazend te noemen als u hun achtergrond een beetje kent.

Eddie Chacon groeide op in de buurt van Californië en vormde al op 12 jarige leeftijd een groepje met zijn toenmalige buurvrienden Cliff Burton (later Metallica) en Mike Bordin (bekend van Faith No More). Op 17 jarige leeftijd verhuisde Eddie naar Los Angeles om er aan de slag te gaan als tekstschrijven bij CBS Songs. Bij zijn eerste opdracht mocht hij al meteen All You Need is Love van The Beatles herwerken. De demo van de song belandde op één of andere manier bij de grote baas van Columbia Records, die hem meteen een contract aanbood. De langspeler die volgt zou echter een teleurstelling worden. Zijn schrijverscarrière daarentegen neemt wel een veelbelovende start. Eddie bleef echter zijn droom om zelf te zingen, achterna jagen en besloot te verhuizen naar New York. Hij tekent een contract bij Luke Skyywalker Records (als mecanicien!) en brengt opnieuw een album uit. Dat album werd geen succes en de man keerde terug naar Los Angeles waar hij zich op een nieuw project stortte, meer bepaald The Dust Brothers die hem hadden ingehuurd als producer. Iedereen was tevreden over het werk van Eddie, maar hijzelf vond het project te traag vooruitgaan. Hij verhuisd alweer, dit keer naar New York om te gaan samenwerken met de befaamde rapper Daddy-O. Het zou een keerpunt worden in de carrière van Eddy, want in de metro van New York, ontmoet hij Charles Pettigrew.

Charles Pettigrew groeide op in Philadelphia en studeerde jazz aan het Berklee College Of Music te Boston. Charles zong bij enkele lokale projecten maar leefde verder in de anonimiteit, tot de dag dat hij Eddie ontmoette. Charles & Eddie besluiten samen te werken en dat zou enkele hits opleveren waarvan Would I Lie to You is ongetwijfeld de meest bekende is. Helaas, op 37 jarige leeftijd overleed Charles ten gevolge van kanker. Einde van het succesvol duo dus.