ForgivenThe Space Brothers is een Brits muzikale act rond de producers Ricky Simmonds en Steve Jones. De heren brachten werk uit onder verschillende pseudoniemen en scoorden enkele bescheiden hits.

Ricky Simmonds en Steve Jones remixte platen van andere artiesten en lieten hun materiaal ook al eens remixen door andere producers. Bovendien experimenteerde ze met verschillende muziekstijlen, wat het nog moeilijker maakt om een lijn in hun carrière te krijgen. Kortom, Ricky en Steve hebben meegewerkt aan een handvol projecten zoals onder andere Chakra, Lustral, Ascension, Essence, Ultra High, Lamai en The Realm. In 1995 wisten ze voor het eerst de tipparade te bereiken met het nummer "Stay With Me" dat uitkwam onder de naam Ultra High. Daarna volgde "I Am"  onder het pseudoniem Chackra . Begin 1997  komt de single "Shine" uit, waarbij ze voor het eerst de naam The Space Brothers gebruikten. "Shine" zorgde ervoor dat de heren eindelijk de aandacht kregen die ze zochten. Platenbonzen zagen wel brood in het werk van Ricky en Stephen en zo besluiten ze om hun project The Space Brothers, onder te brengen bij het label Manifesto Records. Eind 1997 volgt dan hun grootste succes ooit. De opvolger "Forgiven (I Feel Your Love)" bereikte in zowat half Europa de hitparades.

Na het succes van "Forgiven" wordt het project The Space Brothers tijdelijk opgedoekt omdat Ricky Simmonds en Steve Jones zich meer willen concentreren op hun andere projecten. Niet echt een slimme zet zo blijkt. In 1999 al, proberen ze de naamsbekendheid van The Space Brothers opnieuw uit te melken (nieuw werk en remixen, u kent dat wel). Als ook dat niet echt succesvol blijkt, wordt er besloten om The Space Brothers  in het vriesvak te stoppen. Een plaats waar ze op het moment van schrijven nog altijd zitten.

Voor de geïnteresseerden willen we nog meegeven dat de heren sinds 2006 een online muziekwinkel runnen waar u werk van hun projecten en nevenprojecten kan downloaden.