TwoFullMoonsAndATroutUnion Jack is een trance-project ontstaan uit een samenwerking tussen Simon Berry en Claudio Giussani. De samenwerking ontstond omdat beide heren misnoegd waren over "de toestand" van de muziekscene begin jaren '90. U weet dus al meteen wat u mag verwachten.

Simon Berry, mede oprichter en baas van het platenlabel "Platipus" vond in Claudio Giussani, een Engelse trance producer, een zielverwant. Beide heren bekeken begin jaren '90 de hitlijsten en vonden de nummers die ze daar in aantroffen maar platte commercie. Niet hun ding en dus besloten ze samen wat op touwen te zetten. Het eerste wat ze deden was een remix maken van "Away The Throttle Pedal Stop". Hun eerste single volgt in 1994. "Two Full Moons and a Trout", dat wij maar al te graag aan onze collectie toevoegen. "Two Full Moons and a Trout" zou nooit de hitlijsten bereiken maar blijft tot de dag van vandaag aan absolute klassieker in het genre.

Het niet onaardige succes van "Two Full Moons and a Trout" stimuleerde Berry en Claudio om een vervolg te breien. Nog datzelfde jaar volgde de tweede single "Cactus".

"Cactus" zou de aanleiding geven voor het eerste album van Union Jack dat als titel "There Will Be No Armageddon" mee kreeg. Op dit album vind u trouwens hun derde single "Red Herring" waarvan stukjes gebruikt werden in de film "Hackers" uit 1995. Na het album volgt er een hiatus van maar liefst 11 jaar. In 2008 vernomen wij dat Union Jack werk maakt van ...eu...nieuw werk.