vrijdag, juni 18, 2021

Yves Deruyter Calling EarthIn 1985 waren de Dj’s naarstig op zoek naar wat anders. In clubs als Amnesie, Barocci, Globe, Cherrymoon, Extreme, Carat, BBC en LaRocca liepen mensen rond die wel een idee hadden van wat het uitgangspubliek eigenlijk wou. 1 van hen was niemand minder dan de Belgische DJ (intussen ook producer) Yves Deruyter.

Yves Deruyter werd veel gevraagd in dancings en zorgde er mee voor dat House, dat toen nog in de kinderschoenen stond, uitgroeide tot HET muziek genre van de nineties. Toch zou het nog tot 1992 duren vooraleer Yves Deruyter zijn carrière een extra boost kon geven.

Het was niet geheel toevallig Bonzai Records (het label met naam en faam in de gloriedagen van de House periode) dat de man een contract aanbood. Er volgde een eerste single  getiteld “Animals”. Het tweede nummer “Rave City” ging meteen meer dan 50.000 x over de toonbank en werd meteen een klassieker in het genre. De derde single “ Calling Earth” (zie videoclip) deed het zowaar nog beter en verkocht meer dan 70.000 exemplaren. Als u, als DJ er in slaagt, zoveel platen te verkopen, mag je er donder op zeggen dat u een graag geziene gast bent op de betere evenementen. Yves Deruyter stond dan ook vaak te blinken op de affiches van Mysteryland, Tommorowland, Sensation Black en nog vele anderen (nog steeds trouwens). In 1997 dan, zou de man dan zijn best verkopende single “The Rebel” uitbrengen. Een volledig album kon als gevolg hiervan dan ook niet langer uitblijven. De eerste langspeler “D-Aldum” volgde dan ook kort daarna. In 2001 volgde er weer eentje ”2001” met daarop de single “Back to Earth” dat de liefhebbers van het genre wellicht ook nog kennen. Yves Deruyter brengt nog regelmatig nieuw materiaal uit en werkt soms samen met andere ‘grootheden’ uit de Dance & House scene. U kunt hem op moment van schrijven zelfs nog Live aan het werk zien in de betere dancings zoals de Noxx in Antwerpen en Club Phenix. Tussendoor is hij druk bezig in zijn eigen YDR studio.
Tijdens de House periode heeft ondergetekende veel Dj’s zien komen en gaan, maar Yves Deruyter blijft ondanks het feit dat het House al lang over het hoogtepunt heen is, nog steeds succesvol. Waarschijnlijk komt dat door de mans visie op muziek. Muziek VOOR de mensen. Hij vindt het nog steeds belangrijk dat mensen plezier hebben terwijl ze dansen en luisteren naar zijn muziek, en zo hoort dat ook.

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Henk


 • Superleek zei Meer
  @Nietzohandig
  U kan altijd een zoekveld van Gmail gebruiken en allerlei filters (bijlage, chats,...
 • Nietzohandig zei Meer
  Nou dit is de ergste super-leek vanaf 2008.
  Ik heb meer dan 100.000 mails.
  Vroeger gooide ik ze weg...
 • Henk Kind zei Meer
  lettertype wijzigeb ging goed maar kan dat ook i spreadsheets ?