Robert%20milesBij onderstaande videoclip keren we even terug naar wat ze noemen: “I love the’90’s”. Juist ja! Roberto Concina alias Robert Miles is een Zwitserse Dj- componist met Italiaanse roots, die zich vooral in de beginperiode op eigen bodem (lees Italië) toelegde op het Trance, Techno en andere elektronische genres.

Opvallend is, dat de man, van het toen nog onbekende “Ambient” en “Drum and Bass”genre later zijn handelsmerken zou maken. Door dit te doen kreeg “Robert” al snel aanzien in het muziekwereldje. Het was pas later, toen hij uitweek naar Londen, dat hij er in slaagde om met zijn “Ambient Techno” (dat al snel de naam Dream meekreeg), de hitlijsten te veroveren.

De debuutsingle “Children” uit 1995, scoorde in meerdere landen hoog in de hitlijsten. Zijn eerste debuutalbum ( hoe kan het ook anders), verscheen in onze Europese contreien in 1996 en kreeg als titel “Dreamland” mee, (Snapt U hem?) en was meteen een ‘topper’. Later werd er geprobeerd te scoren in de States en voegde men het nummer “One and One” (zie videoclip) aan het album toe. “One and One” wordt vocaal ondersteund door de Britse zangeres “Maria Nayler”. Na het succes van “Dreamland” volgden er uiteraard nog verscheidene albums. Hierop staan nog andere bekende hits van Robert Miles zoals onder andere “Freedom”. Eind 2003 verhuisde Robert Miles dan naar Los Angeles om van start te gaan met een eigen platenlabel. Nog even statistiekenvoer voor de liefhebbers. “One and One” mocht bij ons maar liefst 17 weken in de hitlijsten vertoeven en behaalde de hoogste plaats.