vrijdag, juni 18, 2021

Dance2tranceTrance is een sub-genre van Dance dat zich in de jaren ’90 sterk ontwikkelde. Dit verklaart in elk geval al voor een deel de groepsnaam. Het duo Dance 2 Trance bestond uit Rolf Ellmer, (een klassiek geschoolde componist) enerzijds en Dag Lemer (een DJ) anderzijds.

Ellmer verliet het duo in ’95 om zich te kunnen concentreren op een nieuw tranceproject genaamd Jam & Spoon (dat u wellicht kent van de hit "Right in the Night").

Over het nummer zelf kunnen we het volgende kwijt. “Power of American Natives” behoorde destijds tot 1 van de eerste Trance- muziek acts, en inspireerde vele bekende DJ’s van dat ogenblik (denk maar aan de vele re-mixen zoals onderstaande videoclip). Het nummer zelf gaat eigenlijk een beetje over de Indianen en de manier waarop ze geleefd hebben. Dus, als u, in een of andere discotheek, weer eens iemand “Power of American Ladies” hoort meezingen, mag u de persoon in kwestie meteen een opdonder verkopen (met de groeten van PCLeek). Voor de liefhebbers van cijfertjes, in België 8 weken notering en een 8 als hoogst behaalde plaats in de hitlijsten. Bij onze Noorderburen (tegen beter weten in, nog altijd Nederland) viel het blijkbaar beter in de smaak, met 14 weken notering en weliswaar een NR 1 positie.

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Henk


 • Superleek zei Meer
  @Nietzohandig
  U kan altijd een zoekveld van Gmail gebruiken en allerlei filters (bijlage, chats,...
 • Nietzohandig zei Meer
  Nou dit is de ergste super-leek vanaf 2008.
  Ik heb meer dan 100.000 mails.
  Vroeger gooide ik ze weg...
 • Henk Kind zei Meer
  lettertype wijzigeb ging goed maar kan dat ook i spreadsheets ?