maandag, juni 14, 2021

FreemasonsFreemasons is een dance project of groep (zoals u wilt), bestaande uit producers Russell Small en James Wiltshare. Beide heren hadden 2 belangrijke bezigheden in hun dagelijkse leven. Aan de ene kant maakte ze beiden deel uit van het duo Phats & Small dat u nog kent van de hit “Turn Around” uit 1998. Aan de andere kant ware beide heren vaste klant in de pub genaamd “Freemaison” gelegen in Brighton (Engeland).

Op café gaan kan zo zijn gevolgen hebben, zeker als de cafébaas (hij wist dat de heren met muziek bezig waren) na de nodige pinten, de mannen uitdaagt en hen gratis bier belooft voor de rest van hun leven als ze er in slagen een NR1 hit te scoren. Gratis bier? Dat beloof je de doorsnee man beter niet.

Russel & James starten hun eigen platenlabel genaamd “Freemaison” (inderdaad) en beginnen meteen met het remixen van oude hits (het zijn voornamelijk producers, weet u wel). Zo namen ze onder andere “This Time Baby” van Jackie Moore uit 1979 en “When het Heartache Is Over” van Tina Turner uit 2000 onder handen. Beide nummers werden club hits en kregen wat airplay, maar gratis bier, dat zat er nog niet in. “Misschien hebben we wat schoon volk nodig om hoog te scoren” moeten Russel & James gedacht hebben, want even later werd Amanda Wilson (†) aangetrokken om de vocalen te verzorgen. De singles “Love on My Mind” en “Watching” behaalde zowaar top 20 noteringen in Engeland. Intussen blijven de heren remixen maken van oude en nieuwe hits en in 2007 brengen ze hun 2de album “Unmixed” uit, waarbij ze samenwerkten met een ander ‘zwaargewicht’ uit de muziek business Kelly Rowland. Het album werd gesmaakt door het grote publiek en nog in datzelfde jaar scoren ze een hit met “Uninvited” (remix van Alanis Morissette) waarbij de heren zangeres Bailey Tzuke voor hun kar spannen. “Uninvited” behaalde bij ons de 2de plaats in de hitlijsten en strandde bij onze noorderburen op 4. Weer geen gratis bier(nipt!), dus blijven Russel & James proberen. In 2009 volgt een andere verdienstelijke poging. Ze proberen het met de hulp van niemand minder dan Sophie Ellis Bextor met het nummer “Heartbreak (Make Me a Dancer)”. Helaas! De hoogste plaats, dat werd opgetekend was in Bulgarije (nr9). Dit jaar (2010) zit er voor Russell Small & James Wiltshare weer geen gratis bier in. Het nummer “Believer” bereikte amper een hitlijst. Maar iets zegt ons dat vroeg of laat, de heren wel een NR1 hit zullen pakken. Misschien wel volgend jaar?

Freemasons featuring Amanda Wilson - Watchin’

Freemasons  featuring Bailey Tzuke - Uninvited

Freemasons featuring Sophie Ellis Bextor - Heartbreak (Make Me a Dancer)

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Henk


 • Superleek zei Meer
  @Nietzohandig
  U kan altijd een zoekveld van Gmail gebruiken en allerlei filters (bijlage, chats,...
 • Nietzohandig zei Meer
  Nou dit is de ergste super-leek vanaf 2008.
  Ik heb meer dan 100.000 mails.
  Vroeger gooide ik ze weg...
 • Henk Kind zei Meer
  lettertype wijzigeb ging goed maar kan dat ook i spreadsheets ?