Gary JulesGary Jules Aguirre Jr., werd geboren te Fresno, California in 1969. Zoals vaker bij artiesten, was ook Gary Jules al langer met muziek bezig vooraleer hij doorbrak. Zo bracht hij in 1998 al het album “Greetings from the Side” uit, maar een echt groot succes zou dat niet worden.

Het zou nog tot 2003 duren vooraleer Gary Jules de hitparades zou bestormen. In dat jaar bracht hij namelijk “Mad World” uit (zie videoclip), een cover van Tears for Fears trouwens, die u beslist nog kent van hun hit “Shout”.

Doorgaans geldt de regel dat het origineel altijd beter is dan de cover, maar in dit geval durven we dat in twijfel trekken en blijkbaar zijn wij niet de enigen, want “Mad World” werd meteen na de release, gebombardeerd naar de NR 1 positie en werd zowaar de Kersthit van het jaar in de UK. De carrière van Gary Jules was gelanceerd maar de hit “Mad World” zou toch sporen nalaten. Blijkbaar viel het nummer zo goed in de smaak van de televisiemakers dat het u tot de dag van vandaag nauwelijks het Tv-toestel kan aanzetten zonder geconfronteerd te worden met muziek van Gary. Zo werd “Mad World” gebruikt in de film “Donnie Darko”, “CSI: Crime Scene Investigation”,”General Hospital”,”House” en dan hebben we het nog niet eens gehad over het razend populaire videspelletje “Gears of War” en het aantal keer dat het gebruikt wordt in muziek en dans shows op tv zoals “American Idol” en “So You Think You Can Dance”. U hebt het begrepen, Gary Jules is nog steeds actief, maar levert vooral werk af voor film en tv en dat allemaal door die ene hit. Dat Gary Jules ‘himself’ houdt van liedjes met sterke teksten, zal u niet meer verbazen als u enkele citaten van de man erop naleest. We pikken er eentje uit om af te sluiten "I found out that people through the ages are exactly the same as now, they had the same issues, the same desires. One thing that's clear when you read old literature is that there are some great universal truths - things like fart jokes, guys screwing other people's wives and the hunger for power."

Ere wie ere toekomt. Zoals eerder vermeldt komt het origineel van Tears for Fears. We plaatsen niet de videoclip maar wel de lyrics (sterke teksten weet je wel)