maandag, juni 14, 2021

Amanda LearAmanda Lear werd geboren op 18 november 1939 of 1946 in de toenmalig Britse kolonie Hong Kong onder de naar Tapp. Het moet zowat een unicum in de geschiedenis zijn, dat er zo weinig bekend is over de jeugdjaren van een artiest, die meer dan 20 jaar onafgebroken in de spotlights stond.

Hot ChocolateHot Chocolate is een Britse groep, ontstaan in 1969, rond de uit Jamaica afkomstige zanger Errol Brown. In het begin noemde de band zichzelf “The Hot Chocolate Band” maar dat werd al snel ingekort.

Jean Michel JarreJean Michel Jarre is iemand wat wij noemen een muzikaal visionair. Meer dan 30 jaar geleden maakte de man al muziek dat zelfs vandaag nog futuristisch klinkt.

Kc And The Sunshine BandWe schrijven 1973 als ene zekere Harry Wayne Casey (Casey wordt in het Engels hetzelfde uitgesproken als KC) met het idee speelt om een eigen groep op te richten. Geheel toevallig is dat idee echter niet want de man werkt op dat moment parttime bij platenmaatschappij TK Records gelegen in Miami.

Meat LoafIn 1978 hoorden we hier voor het eerst over Marvin Lee Aday alias Meat Loaf. En hoe!! Paradise by the Dashbord Light (uit de langspeler Bat out of Hell 1977) werd ook in Europa een monsterhit. De bijnaam Meat Loaf had hij gewoon gehouden uit z'n studententijd en betekende eigenlijk "worstenbrood", die had hij gekregen vanwege zijn corpulente lichaamsbouw.

NewbeatMeer dan 20 jaar geleden ontstond er een nieuwe rage in de elektronische muziek. Het zal u misschien verwonderen, maar België (en Nederland) speelde een prominente rol in een genre dat later de basis zou vormen voor Techno, House, Trance en andere elektronische muziekstijlen.

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Henk


 • Superleek zei Meer
  @Nietzohandig
  U kan altijd een zoekveld van Gmail gebruiken en allerlei filters (bijlage, chats,...
 • Nietzohandig zei Meer
  Nou dit is de ergste super-leek vanaf 2008.
  Ik heb meer dan 100.000 mails.
  Vroeger gooide ik ze weg...
 • Henk Kind zei Meer
  lettertype wijzigeb ging goed maar kan dat ook i spreadsheets ?