maandag, juni 14, 2021

Sash TrileniumIn 1995 sloeg het Duitse Eurodance producers trio Thomas Lüdke, Ralph Kappemeier en Sasha Lapessen de handen in elkaar om het project Sash! op te starten. Lapessen zou al vanaf het begin het ‘gezicht’ vormen van het trio en was bijgevolg nadrukkelijk aanwezig in de videoclips terwijl Ludke en Kappemeier vooral in de studio actief waren en af en toe eens figureerden. Hun debuutsingle “It’s My Life” werd een bescheiden clubhit maar de opvolger “Encore une Fois” betekende meteen de grote doorbrak bij het grote publiek.

Encore une Fois scoorde mooie cijfers in de hitlijsten en er zouden nog enkele nummers volgen waaronder “Ecuador” en “Stay”. Het succes van Sash! stond evenredig met dat van het Eurodance genre wat zoveel betekende als dat Sash! eind jaren ’90 over de piek heen was. Successen bleven uit en het werd bijzonder stil rond het project tot het trio in 2008 besluit om zich aan te sluiten bij platenmaatschappij “Hard2Beat” van collega “Basshunter”. “Basshunter” wil kost wat kost Sash! terug op de kaart zetten en slaagt daar wonderwel in met het nummer “Raindrops” (Encore une Fois – part2) dat eigenlijk een combinatie is van Sash!’s oude hit en “Raindrops”( clubhit van Stunt). De nieuwe single scoort bijzonder goed in alle Europese hitlijsten en in het thuisland Duitsland behaalde het zelfs een NR1 positie.

Omdat het bijzonder moeilijk kiezen is om een nummer uit het oeuvre van Sash! te kiezen gaan we eens wat anders doen. We plaatsen namelijk de megamix van Sash! dat werd uitgebracht in 2008. De mix start met “Encore Une fois”(met Sabine Ohmes)en word gevolgd door, “Ecuador” (met Rodriguez), “Stay” (La Trec), Mysterious times” (met Tina Cousins), Adelante en “Raindrops” (met Stunt). Voor hen die in de nineties zelf achter de draaitafels stonden, zal het beslist beginnen kriebelen. Enjoy!

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Henk


 • Superleek zei Meer
  @Nietzohandig
  U kan altijd een zoekveld van Gmail gebruiken en allerlei filters (bijlage, chats,...
 • Nietzohandig zei Meer
  Nou dit is de ergste super-leek vanaf 2008.
  Ik heb meer dan 100.000 mails.
  Vroeger gooide ik ze weg...
 • Henk Kind zei Meer
  lettertype wijzigeb ging goed maar kan dat ook i spreadsheets ?