We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

2Unlimited LogoEen groep die vanaf '91 de hitlijsten constant met hits bestormde was het uitermate populaire duo Ray en Anita van 2 Unlimited.

2Unlimited was een project van de Belgische  producers Jean-Paul De Coster en Phil Wilde. Zij scoorden een kleine undergroundhit  met een instrumentaal nummer Get Ready For This.

Maar pas toen de Nederlandse rapper/tekstschrijver Ray Slijngaard en zangeres/tekstschrijver Anita Doth werden toegevoegd aan 2 Unlimited, begon het internationale succes. We beginnen met hun éerste grote hit uit 1991 en lopen chronologisch verder.

Na zeven jaar van hits en optredens hadden Ray en Anita er genoeg van. Ze wouden wat meer tijd besteden aan hun privéleven. (m.a.w: ze waren binnen) Geen probleem dachten De Coster en Wilde, dan vervangen we de leden door twee Nederlandse meiden, dit werden in 1998 Romy van Ooijen en Marion van Iwaarden. Met deze bezetting scoorde ze nog 2 hits.

In 2009 op een 90's festival waar zowat alle groepen en zangers uit de jaren negentig optraden, genoten Ray en Anita weer zo van het optreden en de respons van het publiek dat ze weer wouden gaan toeren als 2Unlimited. De draad weer oppakken als het ware. Maar dit was buiten De Coster en Wilde gerekend. Die hadden er geen probleem mee dat ze weer hun hits brachten, maar niet met de naam 2Unlimited. Die was eigendom van de producers. Dus treden Ray en Anita weer gewoon op onder hun eigen naam.

En voor de muziek liefhebbers nog even dit. Veel muziek uit de jaren 80 en 90 wordt/werd gecoverd. Persoonlijk hebben we nog geen cover of remix van deze groep gehoord. Raar !!!